Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

POZIV IZ ŽUPANIJE Prijavite se za Festival žena iz ruralnih područja

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žene svih dobnih skupina i profesija da se prijave na Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Sudjelovati mogu sve žene koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, cvjećarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice, umirovljenice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu, OPG ili obrt.

Po kojim će kriterijima birati sudionice, Dravi.info je rekla predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić:

Da žena želi sudjelovati i pokazati sve ono što je njoj važno – njezin posao, aktivnosti, hobije, predstaviti svoju obitelj, ali i kraj u kojem živi. Jedan i jedini kriterij je želja za sudjelovanjem.

Da Festival itekako ima smisla, pokazalo se tijekom proteklih pet godina, zaključila je predsjednica Rupčić:

Kroz projekt je u dosadašnjih pet godina prošla 61 žena i cilj je do sada, sa svim tim sudionicama do sada ostvaren. To je prije svega upoznavanje i međusobno prijateljstvo te daljnji oblici druženja i suradnje. Ovim projektom želimo pokazati na koje načine žene žive danas u našoj županiji – u selu, prigradskim naseljima, ali i gradu. Ta razmjena iskustava je jako važna.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu do sada se prijavilo osam žena, a ostale imaju vremena, prema riječima predsjednice Rupčić do početka rujna. Završna priredba Festivala bit će 10. rujna godine u Molvama.

Spomenimo na kraju da su u proračunu Županije osigurana financijska sredstva za pokriće troškova svakoj kandidatkinji.

Slušaj uživo
zatvori