Subota, 27. travnja 2024.

Policija je i ove godine pazila na motoriste i preventivno ih alkotestirala

Kao i svake godine, Postaja prometne policije Koprivnica sudjelovala je u organizaciji Roosters Moto Meetinga na Šoderici. Policijski službenici postavili su info-pult na ulazu i izlazu iz kampa te pojačano nadzirali vozače mopeda i motocikala, preventivno ih alkotestirajući prije izlaska iz prostora moto-skupa.

Policija je osiguravala i defile motorista od Šoderice do Koprivnice i natrag, u kojemu je sudjelovalo oko 150 vozača. Tijekom noći sa subote na nedjelju, središnje večeri motorijade, na ulazu u kampu alkotestirano je više stotina vozača mopeda i motocikala te njihovih putnika.

Osim toga, koprivnička je prometna policija u noći sa subote na nedjelju provela preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Između subote u 18 sati i nedjelje u 6 sati ujutro kontrolirana su 83 vozača, a zabilježeno je 27 prekršaja od čega se 12 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola. Policijski nadzor obuhvatio je i 19 mladih vozača te je kod jednog mladog 23-godišnjaka koji je biciklirao Đelekovcem utvrđena nedozvoljena koncentracija od 0,29 promila. Rekorder je bio 54-godišnji biciklist zatečen u Koprivnici koji je “napuhao” 1,80.

Nažalost, tijekom održavanja motorijade dogodila se i prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla smrtno stradao.

S obzirom na to da je sezona motocikala i mopeda u punom jeku, iz policije ponovno skreću pozornost svim vozačima na:

  • poštivanje prometnih propisa i znakova te obvezu korištenja zaštitne kacige;
  • za što sigurnije kretanje u prometu potrebno je i položiti valjanu kategoriju te prije upravljanja nikako konzumirati alkoholna pića;
  • putnicima na mopedu i motociklu savjetujemo da svakako ne sjedaju na mjesto putnika ukoliko je vozač konzumirao alkohol ili nema potrebnu položenu kategoriju.

Policijski službenici i nadalje će redovito vršiti nadzor kretanja vozača mopeda i motocikla, ali i svih drugih sudionika u prometu.

zatvori