Subota, 27. travnja 2024.

Počinje festival književnosti ‘Alpe Adria Young Writers’

Večeras počinje Festival književnosti ‘Alpe Adria Young Writers’ pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava info.

Festival je međunarodnog karaktera i okuplja po dvoje autora iz Mađarske, Austrije, Slovenije te troje iz Hrvatske, a počet će u Kulturno-kreativnom centru Pixel od 20 sati. Bit će to večer slovenskog hip-hopa, mađarskog dancea, austrijskog techna i hrvatskog jazza te upoznavanja srednjoeuropske književnosti, karaoka i pikada.

Središnja točka prvog izdanja festivala bit će Zvjezdana noć koja će se u subotu održati u koprivničkom Muzeju. Što od ove noći možemo očekivati, Dravi.info rekao je član organizacijskog odbora festivala Marko Gregur:

U Muzeju će se u subotu u 20 sati održati Zvjezdana noć: impresije srednjoeuropske književnosti. Bit će to prilika da se svi autori predstave koprivničkoj publici kratkim razgovorom i čitanjem, a nakon toga bit će jedan mali koncert grupe Gentleman.

Program, koji će se osim u Koprivnici održati i u Križevcima, Đurđevcu i Varaždinu, trajat će do subote i možete ga pogledati ovdje.

zatvori