Petak, 26. travnja 2024.

Samostalna izložba Ivana Andrašića svečano otvorena u Hlebinama

Samostalna izložba Ivana Andrašića svečano je otvorena protekle subote u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Uz otvorenje izložbe, održana je i promocija monografije o njegovu slikarstvu autorice Božice Jelušić.

Ivan Andrašić je tijekom svog umjetničkog stvaranja ostvario nekoliko grafičkih mapa u suradnji s eminentnim književnim autorima, ističući se posebice kao sinergijski usklađen ilustrator književnih djela. Do danas je priredio šezdeset samostalnih izložaba, te nekoliko stotina skupnih, diljem Europe, SAD-a i Kanade, a sudjelovao je i na brojnim kolonijama, humanitarnim izložbama te projektima. Pored toga, član je i umjetničko-strukovnih udruga, Društva naivnih likovnih umjetnika Hrvatske i Zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske, a svi posjetitelji mogu razgledati ovu izložbu do 11. srpnja 2016. godine.

Pored brojnih govornika, sve okupljene pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal te naglasio kako je Ivan Andrašić jedan od istaknutih autora i promotora naivne umjetnosti. Zahvalio je i organizatoru Muzeju grada Koprivnice te potom službeno otvorio izložbu.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori