Srijeda, 2. listopada 2024.

MIRISNO PREDAVANJE Kako eteričnim uljima poboljšati seksualni život i druge stvari

Aromaterapeut Saša Radulović prošle je srijede u Čitaonici tiska koprivničke Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ održao predavanje na temu ‘Aromaterapija za ljubavnike’, u suradnji s Udrugom Anias de Moras i Udrugom za terapeutske vještine Koprivnica.

Saša Radulović, jedan od najaktivnijih aromaterapeuta u regiji, osnivač je i voditelj Udruge Anias de Moras, danas značajnog centra medicinskog i znanstvenog pristupa aromaterapiji koji godišnje educira nekoliko stotina polaznika/klijenata. Bavi se edukacijom o brojnim aspektima aromaterapije, a zainteresiranoj je publici otkrio kako djeluju poznatija eterična ulja poput ruže, jasmina, čajevca, lovora, argana, ylang ylanga, cedra ili paprene metvice i možda manje poznata poput vetivera, geranija, nerolija ili ravensare.

Posjetitelji su imali priliku saznati kako se sve eterična ulja primjenjuju pa tako osim uobičajenih i poznatih primjena u lampama, kupkama i za masažu, moguće je koristiti i kapsule, supozitorije i vaginalete što je specifično za francuski model aromaterapije. Osim što su doznali kako primjenom eteričnih ulja poboljšati ljubavni život jer nekima se pripisuju afrodizijačka svojstva, doznali su i koja eterična ulja pomažu u smanjenju glavobolja i drugih bolova, stresa ili nesanice, a koja pak djeluju stimulirajuće, antibakterijski, antivirusno ili pak tjeraju insekte. Osim toga, imali su priliku isprobati različite mirise i uživati u njima.

Kako Saša Radulović ističe, na našem je tržištu mnogo eteričnih ulja koja nisu najbolje kvalitete i treba biti oprezan prilikom kupovine takvih ulja i njihove primjene. Zaključuje kako eterična ulja blagotvorno djeluju na emocije, mnogo je mogućnosti njihove primjene i mogu biti lijek za duh i tijelo, pa kad već postoje, šteta bi bila ne koristiti ih.

Maja Krulić Gačan,
Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”

Slušaj uživo
zatvori