Petak, 26. travnja 2024.

NIKOLA JAMBOR: Emocije su pomiješane, u Lokerenu ću najbrže napredovati

Nikola Jambor ostvario je treći najveći transfer u povijesti Slaven Belupa odmah nakon onih Mate Jajala u Sienu i Igora Bubnjića u Udinese. Vrijednost transfera u belgijski Lokeren iznosi 700 tisuća eura od čega bi koprivničkom klubu trebalo pripasti 400 tisuća.

Dvadesetogodišnji Nikola za Slaven je odigrao tridesetak utakmica, a jedna odlična polusezona promaknula ga je u najtraženijeg igrača našeg kluba. Ponude su dolazile iz zagrebačkog Dinama, iz Portugala, iz Češke, no najbrži i najkonkretniji bio je belgijski prvoligaš Lokeren. Evo što nam je Nikola rekao nakon transfera:

Jako sam zadovoljan što se sve završilo. Odabrao sam odličan klub i ligu za razvoj mladog igrača. Naravno, ostaje žal jer sam planirao odigrati barem još godinu dana u Slavenu, ali znam da klub živi od prodaje igrača i da je jednostavno primoran na prodaju.

Nikola je vikend proveo u Belgiji, a prvi dojmovi su i više nego dobri.

Bio sam dva dana u Lokerenu. Iako nisam vidio mnogo od grada prvi dojam je odličan. Što se tiče kluba, infrastruktura, stadion i uvjeti općenito su na vrhunskom nivou. Tamo su me dočekali trener, direktor i predsjednik. Sve u svemu dojmovi su odlični.

Da je pun samopouzdanja i svjestan svoje kvalitete Nikola nam je pokazao odgovorivši na pitanje o svom cilju koji sigurno nije dugogodišnji ostanak u Belgiji.

Prije svega, želim se nametnuti treneru u Lokerenu, postati jedan od glavnih igrača, a kad to učinim i popravim još dosta segmenata u svojoj igri cilj mi je otići još korak dalje, stepenicu više i viši nivo.

U belgijskom prvoligašu igra prava mala kolonija Hrvata pa će bivšem veznjaku Slavena adaptacija ići puno lakše i brže.

Tamo su Tičinović, Marić, Abdurahimi i prije svega, Melnjak i Mirić, moji prijatelji iz Slavena koji će mi pomoći u adaptaciji. Prvih 10 ili 15 dana živjet ću u klupskom hotelu i u to vrijeme ću pokušati naći stan.

Nikolu smo vidjeli na prvom pripremnom treningu Farmaceuta. Došao se oprostiti sa svojim bivšim suigračima, trenerima i članovima uprave te je svima poželio sreću u idućoj sezoni.

Nisam samo ja otišao, otišlo je dosta igrača, ali mislim da je najbitnija stvar da je ostao trener Kopić koji je iz nas izvlačio maksimum prošle sezone i siguran sam da će Slaven napraviti još veći iskorak u idućoj sezoni.

Baš kao i Nikoli i njegovim roditeljima emocije su bile pomiješane nakon transfera koji se desio “u pet minuta”.

Roditelji su prvo bili malo šokirani, pa čak i tužni. Ni oni ni ja nismo planirali ovako brzi odlazak, ali kad su se malo dojmovi smirili vidjelo se da su sretni i ponosni mojim transferom.

Novi igrač belgijskog Lokerena na novu destinaciju putuje 19. lipnja, a pripreme će mu početi dan poslije. Sigurno je da ostaje mala žal što Nikola nije mogao ostati u Slavenu barem još neko vrijeme kako bi Koprivničanci mogli uživati u razvijanju njegovo talenta, a na kraju, možda bi i Slaven višestruko profitirao.

zatvori