Srijeda, 8. svibnja 2024.

Nika Premec pobijedila na natječaju ‘More je živo’

Učenica 2. b razreda koprivničke Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ Nika Premec osvojila je prvo mjesto na natjecanju ‘More je živo’.

Riječ je o edukativnom likovnom natjecanju koje djecu uči o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora. Učenici od prvog do četvrtog razreda ove su se godine likovno izražavali na temu “Pješčana dna i život u i na njima”, s tim da su obavezno morali uključiti organizme koji zaista žive na pješčanim staništima u Jadranu.

Na natječaj je stiglo petstotinjak radova, a Nika je prvu nagradu osvojila u konkurenciji drugih razreda. Njen rad je izložen na Biološkom odsjeku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta gdje joj je jučer nagradu uručila dr. sc. Maja Novosel uz predstavnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Natašu Bauer i profesora na PMF-u prof. dr. sc. Gorana Kovačića. Mentorica joj je bila učiteljica Sanja Brkić.

Valja istaknuti kako je prva nagrada i prošle godine otišla u ‘Nemčić Gostovinski’ – u kategoriji prvih razreda tada ju je osvojila Nina Jazbec.

zatvori