Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.
Home Moja Koprivnica Hrvoje Jurić večeras će nam ispričati kako je to biciklirati u Arktičkom krugu

Hrvoje Jurić večeras će nam ispričati kako je to biciklirati u Arktičkom krugu

0
Hrvoje Jurić večeras će nam ispričati kako je to biciklirati u Arktičkom krugu
Biciklist, putnik i putopisac Hrvoje Jurić večeras će u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ održati multimedijalno predavanje pod nazivom ‘Cestom leda do kraja svijeta – Od Osla do Nordkappa’. Predavanje počinje u 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu.

Hrvoje Jurić svijetom biciklira od kolovoza 2011. godine, a do sada je objavio putopisni roman “Marijanov put” i fotoknjigu “Cestom leda do kraja svijeta”.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će multimedijalno predavanje o svom putovanju biciklom kroz Norvešku. Naglasak će biti na tome kako Norvežani žive, kakvi su im običaji te po čemu se i koliko razlikuju od nas. Putovanje biciklom koje je trajalo 36 dana od Osla do Nordkappa sažeto je u fotoknjigu “Cestom leda do kraja svijeta” s preko 40 fotografija.

Na samom predavanju kroz fotografije i video prikazat će surovost norveške zime i kako je to biciklirati unutar Arktičkog kruga, zašto je morao svakodnevno nositi tri sloja odjeće i kako se pripremiti biciklirati i po 13 sati na -15 stupnjeva.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a više predavaču možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.

zatvori