Utorak, 14. svibnja 2024.

MISS HRVATSKE Marinela u ivanečkoj nošnji ide po titulu najljepše

Miss Koprivničko-križevačke županije Marinela Miklečić sutra će se boriti za titulu najljepše Hrvatice.

Finalno natjecanje održat će se u Šibeniku kamo s Marinelom putuje i organizatorica podravsko-prigorskog izbora Iva Horvat. Uvjerena da će naša ljepotica ostvariti zapažen rezultat:

Očekivanja su velika i mislim da je Marinela jedna od favoritkinja. Marinela ima visinu, ima način na koji osvaja pistu, ima izgled i karizmu. Nadam se da ćemo ju imati u prve tri, a ako ne onda barem u prvih šest. Definitivno polažem nade da će osvojiti jednu od titula.

Marinela, kako kaže i sama Iva, nešto je skromnija. Svoja očekivanja podijelila je sa slušateljima Radio Drave prije nekoliko dana:

Stvarno ne očekujem ništa, dat ću sve od sebe i što bude, bit će.

Uoči izbora, večeras će se održati humanitarna večera na kojoj će se djevojke predstaviti u narodnim nošnjama svoga kraja. Marinela će nositi ivanečku nošnju koju joj je posudio Folklorni ansambl Koprivnica. Tom će se prilikom na aukciji prodavati predmeti koji predstavljaju pojedinu županiju. Koprivničko-križevačka županija predstavit će se slikom naivnog slikara Branka Matine, a sav prikupljeni prihod ići će udruzi, ustanovi ili instituciji koju odredi gradonačelnik grada domaćina Željko Burić.

Marinela će tako našu županiju predstavljati s dva od ukupno pet nematerijalna kulturna dobra Koprivničko-križevačke županije, a to su umijeće izrade ivanečkog veza i slikanje uljanim bojama na staklu u maniri naive “Hlebinske slikarske škole”.

Podsjetimo da se za Miss Hrvatske u velikom finalu natječe petnaest djevojaka koje će bodove skupljati u pet kategorija: sport, modeling, intervju, talent i multimedija.

zatvori