Nedjelja, 28. travnja 2024.

Otvorena izložba Miodraga Brace Stevanovića i održan književni susret s pjesnikom Dušanom Govedaricom

Zahvaljujući višegodišnjoj bilateralnoj suradnji prijateljskih gradova Koprivnice i Nikšića, samostalnom izložbom slika koprivničkoj javnosti predstavio se slikar autodidakt Miodrag Braco Stevanović iz Nikšića kao pripadnik one generacije izvornog crnogorskog slikarstva koji uzore i utjecaje traži u duboko osobnoj interakciji s prirodom koja ga okružuje, okrenut tradiciji, izvan stilova i smjerova suvremene umjetnosti.

Izložbu je protekle subote otvorio zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić koji je tom prilikom zahvalio Gradu Nikšiću na dugogodišnjem prijateljstvu.

Miodrag Braco Stevanović u slikarskom procesu nalazi blaženstvo duše i unutrašnji mir, a slike koje pritom nastaju odraz su njegove osobne istine i pogleda na život koji je ispunjen dubokim poštovanjem prema prirodi, suživotu s prirodom, tradiciji i dobroj strani života u kojem su mir duše i traganje za istinom način postojanja.

Istog dana u koprivničkoj vijećnici održan je i književni susret s pjesnikom Dušanom Govedaricom također iz Nikšića. Na književnom susretu sudjelovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, predsjednik gradskog vijeća Zoran Gošek, vijećnici Gradskog vijeća, zamjenik župana Ivan Pal te predsjednica Gradskog vijeća Grada Nikšića Sonja Nikčević.

Za kulturno umjetnički program pobrinule su se članice Udruge prijatelja kulture Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi te članice literarne sekcije Podravka na čelu s predsjednicom Anom Jakopanec.

zatvori