Petak, 17. svibnja 2024.

Dječja igrališta u dobrom su stanju, zaključila je inspekcija

Za razliku od proljetnog, ljetni pregled koprivničkih dječjih igrališta pokazao je da su igrala ljeto dočekala u dobrom stanju.

Rekao je to Dravi.info gradski komunalni redar Zdravko Brljek:

Sadašnja su oštećenja minimalna. Ima igrala na kojima nismo uočili apsolutno nikakvo oštećenje, niti bilo što što bi moglo uzrokovati ozljeđivanje djeteta.

Rezultat je to vjerojatno ozbiljne proljetne obnove igrala kada su uklonjeni nedostaci nastali utjecajem vremenskih prilika, ali i intenzivnim korištenjem pa čak i namjernim oštećenjima, kaže komunalni redar.

I dok nadležne gradske službe redovno obilaze igrališta kako bi na vrijeme uočile nedostatke i uklonile opasnost za najmlađe, Brljek poziva i roditelje na suradnju, odnosno da svakako budu prisutni kada njihovi mališani koriste igrala na gradskim dječjim igralištima.

Primijećeno je, a to i svi znaju, da mala djeca, ona predškolske dobi, vole eksperimentirati na igralima koja nisu primjerena za njihov uzrast, pri čemu je moguće ozljeđivanje. Oni veći, pak, odaju se testiranju svojih mogućnosti pa ne koriste igrala baš onako kako je predviđeno. Primjerice, ne spuštaju se toboganom nogama prema dolje već glavom prema dolje, pa skaču s tobogana dolje i slično, što nije bezazleno. Dakle, molimo roditelje da pripaze na svoju djecu.

Osim toga, kaže Brljek, svako dojavljivanje uočenog nedostatka više je nego dobrodošlo. A upravo uočeni sitni nedostaci, koji – što je važno istaći, ne utječu na sigurnost igre, bit će hitno otklonjeni, najavljuje Brljek.

Recimo i da na području grada ima 40 dječjih igrališta. 30 ih je u samom gradu, a preostalih 10 u prigradskim naseljima.

zatvori