Subota, 11. svibnja 2024.

NOVA KNJIŽNICA Nakon tehničkih odluka slijedi odabir lokacije

Nedavno imenovani Stručni tim za vođenje projekta izgradnje nove zgrade koprivničke knjižnice na svom je prvom okupljanju u utorak donio uglavnom tehničke odluke i proslijedit će ih Povjerenstvu za utvrđivanje lokacije izgradnje nove knjižnice.

Rekla je to Dravi.info zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec podsjetivši da je izgradnja nove multifunkcionalne knjižnice nasušna potreba građana Koprivnice:

Naš Stručni tim će tijekom mjeseca lipnja kontaktirati sve dionike koji bi bili zainteresirani i koji će sudjelovati u izgradnji nove knjižnice. Oni bi revidirali zaključke: vremenski plan aktivnosti, predložili bi dodatne usluge, utvrdili bi ekonomske kriterije. Potom bi to sve proslijedili prema Povjerenstvu koje će definirati lokaciju izgradnju ove zgrade knjižnice, što je pak preduvjet za izradu idejnog rješenja i studije izvodljivosti.

U Stručnom povjerenstvu struku, odnosno knjižničare predstavlja Ljiljana Vugrinec, dok posao ispred Gradske uprave obavljaju Nebojša Kalanj i Maja Ištvan Krapinec, koja je imanova predsjednicom tog povjerenstva.

Ovaj stručni tim upravo će raditi na tome da se definira vizija i uloga nove knjižnice kao jedne multimedijalne građevine.

Iako još ništa nije odlučeno, zasad se kao najizvjesnija lokacija spominje prostor u blizini crkve svetog Nikole. Kad će ona doista biti izgrađena trenutno je neizvjesno špekulirati, no u gradskoj su upravi svjesni da su je građani Koprivnice zaslužili. Kako Grad sam ne može financirati ovaj veliki projekt, za očekivati je da će potreban novac tražiti iz dodatnih izvora, poput ministarstva i europskih fondova.

zatvori