Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Nagrađeni učenici koji su ostvarili odlične rezultate na državnim natjecanjima

Učenici podravsko-prigorskih osnovnih i srednjih škola koji su tijekom školske godine na izmaku ostvarili odlične rezultate na državnim natjecanjima okupili su se danas na tradicionalnom prijemu koji je za njih priredio župan Darko Koren.

Kao i svake godine, jedno od prva tri mjesta na državnoj razini natjecanja učenicima i njihovim mentorima donosi novčanu nagradu od Županije i to prema plasmanu, kako je pojasnila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki: – Način nagrađivanja je takav da prvo mjesto učenicima donosi 2.000, drugo mjesto 1.500 i treće 1.000 kuna. To su natjecanja u znanju. Natjecanja u raznim spretnostima, da tako kažem, su malo niže bodovana pa su i nagrade nešto niže.

Nagrade za mentore su jednake: svi su dobili po tisuću kuna. Učenici koji su ostvarili odličan plasman u više disciplina nagrađeni su za sve njih, kao i mentori.

Na državna je natjecanja ove godine pozvano ukupno 126 učenika, a nagrađeno ih je 34-ero pojedinačno uz 11 ekipa, kao i sveukupno 33 mentora. Šestero učenika i dvije ekipe osvojili su prva mjesta. 16 učenika i šest ekipa osvojili su druga, a 12 učenika i tri ekipe treća mjesta.

To je više nego prošle godine, istaknuo je župan Darko Koren: – To je jedna od rijetkih pozicija u proračunu kojoj se mi svi veselimo kada potrošimo više nego što je predviđeno jer nam zaista tu novac nije važan.

Kad smo kod novca, recimo da je Županija ove godine za nagrade izdvojila ukupno 123.033,35 kuna.

Za kraj spomenimo i ovogodišnje dvostruko nagrađene učenike. To su Luka List, učenik Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ koji je osvojio treće mjesto na natjecanjima iz kemije i fizike s mentorom Goranom Višakom, te Karlo Šerbetar iz Gimnazije „Fran Galović“ koji je bio treći na natjecanjima iz fizike i astronomije, s mentorom Markom Vargovićem.

Popis svih učenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima možete vidjeti ovdje.

Slušaj uživo
zatvori