Petak, 26. travnja 2024.

Tehničar i Tomislav prvaci, Miklinovcu spas u zadnji čas, kolo oproštaja

Odigrana su posljednja ovosezonska kola Prve i Druge županijske lige. Tehničar iz Cvetkovca i Tomislav iz Drnja osvojili su naslove i sele u rang više, a iz svojih liga ispali su Peteranec i sesvetska Drava te Polet, bregovska Mladost i Mladost iz Sigeca. Dvije legende županijskog nogometa, Saša Mraz i Goran Posavec, oprostili su se na današnjim utakmicama od seniorskog nogometa uz zaslužene aplauze i ovacije prisutnih.

Program Prve županijske lige počeo je subotnjim utakmicama u Križevcima i Legradu. Križevčani su u potpunosti demolirali Sesvećane s 11:0, a u Legradu je Graničar slavio protiv Tomislava iz Žabna s 3:1.

Prvu utakmicu nedjeljnog programa gledali smo u Đelekovcu. Utakmica koja nije imala veliki rezultatski značaj u potpunosti je pripala Osvitu. Po gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan da Đelekovčani slave s 2:0, a strijelci su bili Krištofić i Paradžik.

Prije samog početka utakmice Đelekovčani su se oprostili od svog Saše Mraza prigodnim poklonima, a lijepo je bilo čuti i vidjeti pljesak Saši nakon što je u dvadesetoj minuti napustio teren. Ostaje mala žal što više nećemo imati prilike na županijskim terenima gledati ubojitu Sašinu ljevicu koja je iz slobodnih udaraca nemilice parala protivničke mreže.

“Osjećam se pomalo tužno s jedne strane, ali i sretno s druge strane jer sam ovako dugo igrao. Zahvalio bih svim svojim trenerima i suigračima koji su me trpili svih ovih godina i nadam se da će me neko od njih prestići u broju nastupa za naš klub. Za mene sada slijede veterani” – rekao je za Dravu.info Saša Mraz.

Prvak Prve lige Tehničar iz Cvetkovca ostvario je još jednu pobjedu i to u Peterancu protiv Panonije rezultatom 1:7, a nakon utakmice momčad je podigla pehar kojeg je ove sezone i više nego zasluženo osvojila.

 

U ostalim susretima molvarska Mladost uvjerljivo je svladala Bratstvo s 4:1, Drava je na svom travnjaku bila bolja od Fugaplasta s 2:1, a susret kloštranske Mladosti i Prekodravca završio je 4:2.

Druga ŽNL

Najzanimljivija utakmica Druge lige igrala se u subotu u Miklinovcu gdje su domaćin i Mladost iz Sigeca u direktnom dvoboju odlučivali o tome tko će ispasti iz lige.

Poveo je Miklinovec u prvom poluvremenu pogotkom Šimunića iz kaznenog udarca, a rezultat 1:0 bio je i na kraju prvog poluvremena. U drugi dio bolje su ušli gosti koji su izjednačili odličnim pogotkom Kocijana sa 16 metara. Ipak, najbolji igrač utakmice Alen Šimunić nije dozvolio da njegova ekipa ispadne te je prekrasnim pogotkom iz slobodnjaka zabio za 2:1. Do kraja susreta Miklinovčani su zabili još jedan pogodak preko Andrašića i slavlje je moglo početi.

U nedjeljnim susretima najbitniji događaj desio se na utakmici između Tehnike i GOŠK-a. Naime, legendarni vratar Građevinara Goran Posavec oprostio se od seniorskog nogometa. U današnjem susreti branio je 23 minute nakon čega je pljeskom i zapaljenom bakljom ispraćen s terena. Gosti iz Gotalova slavili su protiv Tehnike rezultatom 0:1.

U ostalim utakmicama herešinski Omladinac je slavio u gostima kod Hrvatskog bojovnika s 1:3. Strijelci za goste bili su dva puta Šepec i jednom Špernjak, a za domaćine je gol postigao Srbljinović. Reka je osvojila tri boda u Starigradu rezultatom 1:4, Lipa je pobijedila Viktoriju 3:0, a u Ferdinandovcu se utakmica nije ni odigrala jer igrači Poleta nisu stigli na teren.

Tehničar iz Cvetkovca prvak je Prve lige te će se od iduće godine natjecati u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, a iz lige su ispale Panonija i sesvetska Drava. Kalinovac, Borac i Tomislav iz Drnja bit će novi članovi najvišeg ranga županijskog nogometa. Kalinovac je bio zadnji u svojoj ligi, Imbriovec se vraća na vlastiti zahtjev, a Tomislav je ulazak u viši rang zaslužio osvajanjem Druge lige. Iduće godine u drugom rangu županijske lige neće igrati Polet, bregovska Mladost i Mladost iz Sigeca koji su zauzeli posljednja tri mjesta u ligi.

Prva ŽNL – 26. kolo

Subota, 4. lipnja
18:00
Križevci: Križevci – Drava PS 11:0
Legrad: Graničar – Tomislav 3:1

Nedjelja, 5. lipnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Sloga 2:0
18:00
Kloštar Podravski: Mladost – Prekodravac 4:2
Peterenec: Panonija – Tehničar 1974 1:7
Novigrad: Drava – Fugaplast 2:1
Molve: Mladost – Bratstvo 4:1

Druga ŽNL – 26. kolo

Subota, 4. lipnja
18:00
Drnje: Tomislav – Mladost KB 5:0
Miklinovec: Miklinovec – Mladost S 3:1

Nedjelja, 5. lipnja
17:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Omladinac 1:3
18:00
Koprivnica: Tehnika – GOŠK 0:1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Polet 3:0 bb
Hlebine: Lipa – Viktorija 3:0
Starigrad: Starigrad – Reka 1:4

zatvori