Subota, 11. svibnja 2024.

Naoružani do zuba predstavili svoje ratne igre i rekvizite

Članovi Airsoft udruge Podravina protekle su subote na Zrinskom trgu u Koprivnici zveckali oružjem. No, ne pravim.

Airsoft je sport u kojemu se za simulacije ratnih operacija koriste replike pravog oružja i to prilično vjerne. Umjesto metaka ispucavaju se plastične kuglice, a za razliku od paintballa pogoci nisu odmah jasno vidljivi, stoga se airsoft oslanja na čast i poštenje sudionika.

Airsoft udruzi Podravina ovo je bila već druga takva prezentacija građanima, a za jesen pripremaju novu spektakularnu ratnu simulaciju: OP NETTLE III, treću po redu, koja će se održati na prostoru bivše koprivničke vojarne, a sadašnjeg Kampusa 8. i 9. listopada, po sljedećem scenariju:

“Nakon proboja savezničkih snaga i osvajanja dijela teritorija, Saveznici su uspostavili bazu na strateškom području koje je bilo do nedavno pod kotrolom militanata. Prilikom savezničke ofenzive militanti su uspjeli lansirati rusku balističku raketu sa nuklernom glavom. Srećom saveznici su iznad oceana uspjeli oboriti istu. Cilj Saveznika je da nadalje kontroliraju mir i osiguraju formiranje nove vlade. Također jedan od ciljeva je eliminacija preostalih militanata i protjerivanje ruskih snaga iz zemlje. Jedan od glavnih zadataka Saveznika u narednom razdoblju je i uspostavljanje kontrole nad resursima putem kojih se financiraju militanti, a kojih se žele dokopati i Ruske snage. Upravljanje resursima je pod nadzorom šeika Muhameda Al Magda. Šeik je svjestan snage Saveznika i spreman je plačati bilo koju od dvije sukobljene strane koja će u njegovoj zemlji osiguravati nesmetanu trgovinu i transport resursa, odnosno koja će ga održati na njegovoj poziciji…”

Galeriju fotografija s prošlogodišnje OP NETTLE II možete pogledati ovdje i ovdje.

zatvori