Petak, 26. travnja 2024.

Osvit pobijedio Slogu, Saša Mraz se oprostio od seniorskog nogometa

U prvoj nedjeljnoj utakmici zadnjeg kola Prve županijske nogometne lige Osvit se na svom travnjaku oprostio od navijača pobjedom protiv ivanečke Sloge s 2:0. Ipak, važniji događaj bio je oproštaj Saše Mraza, đelekovečkog veznjaka, od aktivnog nogometa nakon gotovo nevjerojatnih 820 utakmica u plavom dresu.

Utakmica koja nije imala veliki rezultatski značaj u potpunosti je pripala Osvitu. Po gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan da Đelekovčani slave s 2:0, a strijelci su bili Krištofić i Paradžik.

Prije samog početka utakmice Đelekovčani su se oprostili od svog Saše Mraza prigodnim poklonima, a lijepo je bilo čuti i vidjeti pljesak Saši nakon što je u dvadesetoj minuti napustio teren. Ostaje mala žal što više nećemo imati prilike na županijskim terenima gledati ubojitu Sašinu ljevicu koja je iz slobodnih udaraca nemilice parala protivničke mreže.

“Osjećam se pomalo tužno s jedne strane, ali i sretno s druge strane jer sam ovako dugo igrao. Zahvalio bih se svim svojim trenerima i suigračima koji su me trpili svih ovih godina i nadam se da će me neko od njih prestići u broju nastupa za naš klub. Za mene sada slijede veterani” – rekao je za Dravu.info Saša Mraz

Podsjetimo, jučer su odigrane prve utakmice Prve i Druge lige. U Prvoj su Križevčani u potpunosti demolirali Sesvećane s 11:0, a u Legradu je Graničar slavio protiv Tomislava iz Žabna s 3:1. U odlučujućoj utakmici za ostanak u Drugoj ligi Miklinovčani su na svom travnjaku pobijedili izravnog konkurenta Mladost iz Sigeca s 3:1 i tako u “pet do dvanaest” ostali u ligi. U zadnjoj svojoj utakmici prije odlaska u rang više drnjanski Tomislav je uvjerljivo svladao bregovsku Mladost s 5:0.

Prva ŽNL – 26. kolo

Subota, 4. lipnja
18:00
Križevci: Križevci – Drava PS 11:0
Legrad: Graničar – Tomislav  3:1

Nedjelja, 5. lipnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Sloga 2:0
18:00
Kloštar Podravski: Mladost – Prekodravac
Peterenec: Panonija – Tehničar 1974
Novigrad: Drava – Fugaplast
Molve: Mladost – Prekodravac

Druga ŽNL – 26. kolo

Subota, 4. lipnja
18:00
Drnje: Tomislav – Mladost KB 5:0
Miklinovec: Miklinovec – Mladost S 3:1

Nedjelja, 5. lipnja
17:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Omladinac
18:00
Koprivnica: Tehnika – GOŠK
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Polet
Hlebine: Lipa – Viktorija
Starigrad: Starigrad – Reka

zatvori