Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

Odličan vikend koprivničkih atletičara

Članovi Atletskog kluba Koprivnica iza sebe imaju bogat sportski vikend. Koprivničanci su se natjecali na čak četiri utrke u Ivanovcu, Varaždinu i Ivančici.

Četiri atletičara AK Koprivnice mastupalo je na 2. “Vanovskom ceneru” u Ivanovcu, u Međimurju gdje su trčali utrku dužine 10km koja se bodovala za Kup sjeverozapadne Hrvatske. U konkurenciji od 82 trkača Goran Gregurec osvojio je ukupno treće mjesto i drugo mjesto u kategoriji M50, Zvonko Vrhovski osvojio je šesto mjesto ukupno i treće u M50, a Dejan Sever i Ratko Težak bili su 22., odnosno 54.

Na prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje održanom u Varaždinu Marko Gregurec osvojio je treće mjesto na utrci na 1000m, Anja Slavinić 12. u kategoriji mlađih kadetkinja u utrci na 400m, a Ivana Trešćec svoju utrku na 600m završila je kao šestoplasirana. Osim pojedinačno, naši atletičari natjecali su se i u štafeti. Sastav Albert Rušak, Ivan Mikulić, Luka Šostarić i Marko Gregurec u disciplini 4×300 metara osvojio je peto mjesto.

Bogati sportski vikend atletičara nastavio se i na Ivančici gdje su se natjecali na ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju. AK Koprivnica, u sastavu Goran Gregurec, Oliver Orešić i Zvonimir Vrhovski, osvojio je peto mjesto u konkurenciji 13 klubova.
Oliver Orešić natjecao se i na Ekipnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Varaždinu gdje je na utrci na 5000m osvojio sedmo mjesto istrčavši svoj osobni rekord.

zatvori