Petak, 26. travnja 2024.

Odabrani najbolji pjevački zbor i najbolji mali vokalni sastav

17. Županijska smotra pjevačkih zborova i 13. Županijska smotra malih vokalnih sastava održane su u subotu u Križevcima u sklopu Velikog križevačkog Spravišča, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i u organizaciji županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Domaćini smotre bili su članovi HPD-a “Kalnik” iz Križevaca. Na početku Smotre svim sudionicima i posjetiteljima obratio se ispred domaćina predsjednik HPD-a “Kalnik” Davor Konfic, a Smotru je otvorila predsjednica Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga dr. Nada Šešić.

U programu je sudjelovalo 250 glazbenih amatera iz 11 Udruga. U kategoriji zborova nastupili su: HPD Kalnik-Križevci, MPZ umirovljenika grada Koprivnice, MPZ HPD-a „Ferdo Rusan“- Virje i MPZ KUD-a „Ivan vitez Trnski“ –Novigrad Podravski. U kategoriji folklorni mali vokalni sastav nastupili su: KUD „Stari graničar“ – Cirkvena, vokalni sastav „Đurđevčice“ iz Đurđevca , KUD Molve, KUD „Širine“ -Novo Virje, i ženski vokalni sastav Udruge prijatelja kulture „Vlado Dolenec“-Koprivnički Bregi, dok su se u kategoriji izvorne pučke glazbe predstavile članice pjevačkog sastava KUD-a „Prigorje“ –Križevci. Gosti ove manifestacije bile su članice malog vokalnog sastava „Katarine“ iz Đurđevca , novoosnovane sekcije KUD-a „Petar Preradović“.

Odlukom Selektora Hrvatskog sabora kulture Luke Vukšića, našu Županiju će na 49. Susretima hrvatskih pjevačkih zborova predstavljati HPD „Kalnik“ – Križevci. Susret će se održati 19. i 20. studenoga 2016. godine u Rovinju.

Našu Županiju na 13. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava u kategoriji folklornih sastava predstavljat će ŽVS „Đurđevčice“ a u kategoriji izvorna pučka glazba –članice KUD-a „Prigorje“ iz Križevaca. Susret će se održati 29. listopada u Bjelovaru.

Selektor Vukšić pohvalio je organizatore i domaćine , te sve voditelje , dirigente i sudionike, te istaknuo da je veoma obradovan i zadovoljan kvalitetom izvedbi, odabirom skladbi, te općim dojmom , te naglasio da je vidljiv veliki napredak od prošlogodišnje Smotre.

zatvori