Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Stigla vrijedna donacija namijenjena onima koji su tek došli na svijet

Neonatologija koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ od danas ima nove aparate koji će pomoći u borbi za zdravlje i život prijevremeno rođene djece.

Naša je bolnica 24. u Hrvatskoj koja je opremu dobila u sklopu humanitarne akcije “Palčić gore” koju provodi Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”.

U ime novorođenčadi na danas uručenoj donaciji zahvalio je doktor Nenad Vondraček:

Ja sam zapravo oduševljen donacijom koju smo dobili. Tražili smo jako puno opreme i sve smo to dobili. Tu je desetak, petnaestak uređaja od kojih bih kao najvažniji i najveći spomenuo reanimacijski stolić. U ovo vrijeme kad se sve manje djece rađa u Hrvatskoj od neprocjenjive je važnosti da se svakom rođenom djetetu osigura optimalan početak života.

Donaciju je u ime Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” uručila njegova predsjednica Željka Vučko:

Ono što je najbitnije je da je Opća bolnica u Koprivnici dobila uređaje koji život znače i koji će pomoći, i vama kao zdravstvenom osoblju i našim najmanjima u najboljem mogućem startu u život o kojem ovisi i njihov daljnji razvoj. To je najbitnije u ovoj donaciji. Svi smo mi tu samo prikupili sredstva i donijeli te uređaje.

Vrijednost doniranih uređaja iznosi 256 tisuća kuna, a novac za ovu donaciju prikupljen je u suradnji s Media grupom d.o.o. iz Koprivnice i donacijama građana širom zemlje.

zatvori