Petak, 26. travnja 2024.

Borac utakmicom protiv Slavena proslavio 70. rođendan

Povodom velikih 70 godina od osnutka Nogometnog kluba Borac iz Imbriovca u subotu je odigrana prijateljska nogometna utakmica između domaćina NK Borca i gostiju iz Slaven Belupa. Dvjestotinjak gledatelja moglo je vidjeti odličnu utakmicu u kojoj su se Imbriovčani u prvom poluvremenu jako dobro držali protiv Slavenovih prvotimaca. U drugome su dijelu ipak posustali i Farmaceuti su rutinski upisali 6:0.

Na prvu priliku nije se dugo čekalo. Igrala se druga minuta kada Slavenov kapetan Delić uzima loptu, radi slalom među svojim čuvarima i s nekih 18 metara odlično puca i pogađa prečku. Kako je utakmica odmicala, igrači Slaven Belupa zagospodarili su terenom. Prvi pogodak vidjeli smo u 18. minuti kada je Savić ostao sam na 16 metara i odmjerenim udarcem loptu poslao u donji lijevi kut Kolarca.

Igrala se 25. minuta kad je Purić probio desnu stranu, te je uposlio Burića koji se našao sam ispred Kolarca, koji brani njegov udarac. Šest minuta potom Delić izvodi korner, najviše skače odličan stoper Međimorec koji glavom puca i pogađa prečku, lopta se odbija do Kolarca koji ju ne uspijeva uloviti te na loptu natrčava ponovo Međimorec koji zabija za vodstvo Slaven Belupa od 2:0. Nakon toga domaći trener Andrašić radi prvu zamjenu, iz igre izlazi golman Kolarec i na vrata staje Balala.

U 39. minuti Delić probija po lijevoj strani, ulazi u 16 metara, odlično puca, ali Balala je na mjestu i brani njegov udarac. Nakon toga do toga trenutka dobro čuvani Ejupi uspijeva se iskrasti svojim čuvarima te sam neometan sa 7-8 metara puca preko gola. U 44. minuti Delić odlično prima loptu na 6-7 metara od gola, ali opet na visini zadatka bio je Balala koji mu odlično ulazi u šut i brani njegov udarac.

S rezultatom 0:2 za Slaven Belupo otišlo se na poluvrijeme. Oba trenera rade promjene, umjesto ozlijeđenog Andrića koji je odlično odigrao prvo poluvrijeme te pokazao da se itekako može nositi s igračima Slaven Belupa ulazi Lončar, a umjesto Balenta na stopersku poziciju ulazi Šteingel. Uz njih trener Andrašić u igru šalje Fajdića, Nemca i Buzinu. S druge strane trener Kopić u igru je uveo sve igrače koje je imao na klupi.

Sljedeća situacija dogodila se u 55. minuti kad se u prilici našao Radić, ali njegovu namjeru loba pročitao je Balala pa je bez većih poteškoća obranio njegov udarac. U 60. minuti Jajalo izvodi korner, najviši u skoku bio je Katić koji odlično puca, ali Balala odlično reagira i zaustavlja čisti pogodak. Slaven Belupo reda priliku za prilikom, igrači Borca čvrsto stoje u obrambenom bloku.

Igrala se 68. minuta, Gregurina uzima loptu na 20 metara, prolazi nekoliko domaćih igrača, ulazi u 16 metara te sam izlazi pred Balalu i zabija za vodstvo od 3:0. U 70. minuti trener Kopić radi rotaciju, odličnog Jajala koji je počeo na lijevoj strani terena, šalje na desnu stranu, a on odmah u istoj akciji odlično šalje loptu s očima prema Bistroviću koji ju loše prima i ne uspijeva izvesti udarac.

Opet Jajalo radi probleme po desnoj strani, igrala se 73. minuta utakmice kad prima loptu, radi slalom među igračima Borca te odmjerenim udarcem zabija za vodstvo od 4:0. Nakon toga u 75. minuti trener Andrašić radi i preostalu izmjenu, umjesto jako dobrog Balale ulazi Cvitić. Slavenovi igrači redaju priliku za prilikom te u posljednjih 10 minuta postižu još dva gola. Prvo odličan Bistrović povećava vodstvo na 5:0 i potom pred sam kraj utakmice Radić postavlja konačnih 6-0.

NK BORAC – NK SLAVEN BELUPO 0:6
Strijelci: 0:1 Savić, 0:2 Međimorec, 0:3 Gregurina, 0:4 Jajalo, 0:5 Bistrović, 0:6 Radić

NK BORAC: Kolarec, Oršić, Ivandija, Balent, Gaži, Andrić, Mujkić, Pjetri, Bači, Vrkić, Brkić. Još su igrali: Cvitić, Balala, Nemec, Fajdić, Gal, Fičko, Buzina, Lončar, Šteingel.
NK SLAVEN BELUPO: Marković, Međimorec, Savić, Ejupi, Pokrivač, Arap, Delić, Purić, Burić, Štiglec, Musa. Još su igrali: Bilandžić, Martinaga, Šarlija, Bogojević, Jajalo, Bistrović, Barić, Katić, Gregurina, Zirdum, Radić.

zatvori