Petak, 26. travnja 2024.

Vesna Želježnjak odradila zadnji radni dan na mjestu gradonačelnice: Dajem si četvorku

Vesna Želježnjak odradila je svoj posljednji radni dan na funkciji gradonačelnice Koprivnice.

Riječ je o ženi koja godinama sudjeluje u kreiranju života u gradu kroz funkcije gradske vijećnice, članice Gradskog poglavarstva, zamjenice gradonačelnika, obnašateljice dužnosti gradonačelnika i na kraju – gradonačelnice.

Sumirajući svoj politički angažman u gradu izrazila je ponos i zadovoljstvo jer je upravo u vrijeme njenog upravljanja Koprivnica postala osmi sveučilišni grad u Hrvatskoj. Naime, Sveučilište Sjever postalo je javno sveučilište. Tome dodaje i uspješno rješavanje višegodišnjeg spora Grada i RCGO-a Piškornica, izgradnju mrtvačnice, obnovu niza gradskih ulica te izgradnju Spomenika hrvatskoj slobodi.

Na upit Drave.info koju bi si ocjenu dala na kraju, gradonačelnica na odlasku je rekla:
– Bit ću skromna, četvorku.
– Zašto samo četvorku?
– Za peticu moraš biti izvrstan, a to će biti Mišel Jakšić. Sebi dajem četvorku da ljudi ne kažu da sam prebahata. Inače, osobno smatram da je solidna četvorka jako dobra ocjena, kako u školi, tako i u ovakvim ocjenjivanjima.

A hoće li je građani zapamtiti po rezultatima i velikim projektima ili po aferi putnih naloga? – Svaki građanin neka sam odluči što mu je bitnije od onoga što sam učinila za ovaj grad.

Da se vrijeme vrati, kaže, ne bi ništa mijenjala. A na odlasku svim je građanima uputila zahvalu: – Zahvaljujem svim sugrađankama i sugrađanima na svesrdnoj podršci. Isto tako i na svim kritikama koje su uputili kako bismo ispravili u gradu što nije bilo u redu. Zaista s radnog mjesta gradonačelnice ponosno odlazim na novo radno mjesto.

Vesna Želježnjak vraća se u Podravku na svoje staro radno mjesto zamjenice direktora nabave. Naime, ugovorom joj je osiguran povratak u Podravku u roku od šest mjeseci od prestanka mandata saborske zastupnice.

A do kraja mandata grad će voditi njen zamjenik Mišel Jakšić.

zatvori