Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Učenici koprivničke Srednje škole učit će o socijalnom poduzetništvu

Održana je završna konferencija projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”,u kojemu je koprivnička Srednja škola bila jedan od partnera.

Našu školu na konferenciji predstavljale su ravnateljica Ksenija Ostriž, nastavnice Manuela Gregurić i Draženka Ivaniš-Sikavica te član tima za izradu poslovnog plana tvrtke ARBOGO Dino Belovari, učenik 3.b razreda komercijalist koji je dobio i diplomu za najbolju prezentaciju poslovnog plana. Naime, učenici svih škola izrađivali su poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva te su na konferenciji predstavnici timova održali trominutne prezentacije o svojim poduzetničkim idejama koje su osmislili.

Povjerenstvo za ocjenjivanje učeničkih prezentacija ocijenilo je uspješnost timova, a priznanja je predstavnicima uručio profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Marko Kolaković.

Cilj samog projekta projekta bio je izrada novog kurikuluma koji će se eksperimentalno izvoditi u školama naše te susjednih Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nositelj projekta je Komercijalna i trgovačka škola iz Bjelovara, a partneri su, uz našu Srednju školu, Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca, Ekonomska i trgovačka škola iz Čakovca, udruge HEDONA, PRUŽIMO RUKE i HUMANA NOVA te Poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iz naše škole poručuju da je pored izrađenog novog kurikuluma kojeg će eksperimentalno provoditi u sklopu predmetu Poduzetništvo kod komercijalista, najvrjedniji output projekta aplikacija za izradu Poslovnog plana. Pomoću aplikacije će učenici moći unosom osnovnih pokazatelja dobiti sve proračune projekta i gotov poslovni plan na 20-tak stranica. Ističu da se radi o korisnom alatu u nastavi poduzetništva kojeg će koristiti i u nastavi poduzetništva u drugim obrazovnim programima.

Ustupila Srednja škola Koprivnica.
Ustupila Srednja škola Koprivnica.
Ustupila Srednja škola Koprivnica.
Ustupila Srednja škola Koprivnica.
zatvori