Petak, 26. travnja 2024.

Tri vozila sletjela s kolnika zbog masne tekućine na cesti

Nepoznato vozilo sinoć je ostavilo trag nepoznate masne tekućine – nafte ili ulja – na dijelu koprivničke obilaznice, Križevačke ceste i Zagrebačke ulice, što je na tim prometnicama uzrokovalo poprilične poteškoće vozačima, a bilo je i prometnih nesreća.

Policija je dojavu o skliskom kolniku i otežanom prometu zaprimila oko 18:20, rekao nam je glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek. Odmah su obavijestili dežurnu ophodnju Hrvatskih cesta čiji su djelatnici pristupili sanaciji kolnika. Sklizak kolnik protezao se od rotora na Starogradskog preko nadvožnjaka pa desno Križevačkom cestom i Zagrebačkom ulicom sve do semaforiziranog raskrižja s Varaždinskom cestom.

Problematičan kolnik označen je prometnim znakovima i prekriven pijeskom kako bi se promet mogao normalno odvijati, što je dovršeno do 20 sati, ali do tada su se ipak dogodile tri prometne nesreće – jedno vozilo otklizalo je s kolnika u 18:45 na raskrižju Vinogradske i Zagrebačke, jedno u 19 sati u Zagrebačkoj te još jedno u 19:20 na obilaznici.

Uzrok događaja nije poznat, ali pretpostavlja se da se radilo o neispravnom teretnom vozilu koje je ispustilo masnu tekućinu na tom potezu.

zatvori