Utorak, 23. travnja 2024.

Svečano otvoreno Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne

Šesnaesto po redu IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne svečano je otvoreno jutros u koprivničkom Domu mladih. Prvenstvo će trajati do 29. svibnja.

Na natjecanju će nastupiti 120 sportaša i službenih osoba iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije, a natjecat će se u tri kategorije prema oštećenju vida u Kuglani 2 u Koprivnici.

– Grad Koprivnica koji broji nešto više od trideset tisuća stanovnika uvijek je bio dobar domaćin te se nadam da će tako biti i ovaj puta. Nadam se da ćete se ugodno osjećati u našem gradu i da ćete sa žarom braniti boje svoje zemlje. Samim dolaskom na ovo natjecanje mnogo ste ostvarili i sve vas smatram pobjednicima- istaknula je gradonačelnica Vesna Želježnjak poželjevši dobrodošlicu sportašima.

– U proteklih mjesec dana imali smo dva velika natjecanja, prvo državno, a sada i europsko. Ovo nije slučajno nego je posljedica sportske tradicije pogotovo u kuglanju na ovim prostorima. Čestitam svim sportskim djelatnicima koji su sudjelovali u organizaciji prvog prvenstva, ali i ovog vrlo zahtjevnog Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne – istaknuo je tom prilikom župan Darko Koren.

Dobrodošlicu u Koprivnicu i puno uspjeha na natjecanju poželjeli su i predsjednik Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u kuglanju te ujedno i predsjednik Hrvatskog sportskog saveza slijepih Duško Petrović i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, a natjecanje je u ime Međunarodne sportske federacije slijepih IBSA-e službeno otvorila Andreja Mai, predsjednica Podkomisije za kuglanje.

Domaćin ovog natjecanja je Hrvatski športski savez slijepih, a Europsko prvenstvo organizira se uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Partneri u organizaciji su županijska i gradska sportska zajednica, županijski Kuglački savez te koprivnička Športska udruga slijepih Podravina.

Za prigodan program na otvorenju pobrinuo se ženski vokalni sastav Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” te članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Ferdo Rusan” iz Virja.

zatvori