Nedjelja, 2. lipnja 2024.

Ronioci Šoderice odlični na Prvenstvu Hrvatske

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica proteklog su se vikenda natjecali na Državnom prvenstvu Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Na zagrebačkom bazenu Utrina naši plivači su još jednom ostvarili vrhunske rezultate i u Koprivnicu se vratili s titulama državnih prvaka i tri nova seniorska rekorda.

Luka Đurđ je prva mjesta osvojio na 50 metara – apnea i 50 metara – plivanje perajama u kojem je srušio devet godina star rekord. Dominik Đurđ je naslov osvojio na 400 metara, a Marko Sremec na 200 i 800 metara. Ovi rezultati su Luki, Dominiku i Marku osigurali mjesto u reprezentaciji s kojom će se natjecati na idućem Svjetskom prvenstvu u Grčkoj.
Baš kao i njene kolege, titulu senorske državne prvakinje osvojila je i Lucija Šimčić na 100 metara – plivanje perajama.

Ništa lošiji nisu bili ni mlađi članovi našeg kluba. Luka Varga postao je juniorski prvak na 50 i 100 metara plivanje, dok su odlične rezulatate isplivali i Ervin Kukec i Mihael Šestak.
Štafete Šoderice također su očekivano uzele titule državnih prvaka na 4×50 u sastavu Žaja-Baranašić-Sremec-Đurđ D., dok su štafeta na 4×100 i 4×200 m zauzele 2. i 3. mjesto.

zatvori