Četvrtak, 9. svibnja 2024.

POLITIČARI SLOŽNI: Zajedno ćemo poručiti Vladi da se ne odriče Podravke

Vladina prošlotjedna odluka o skidanju Podravke s popisa tvrtki od posebnog državnog interesa okupila je na zajedničkom sastanku u Gradskoj upravi predstavnike političkih stranaka što djeluju u koprivničkom Gradskom vijeću te čelnike Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Sazivač sastanka, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić sastanak je ocijenio uspješnim te izrazio zadovoljstvo:

Ja sam izuzetno zadovoljan ovim današnjim sastankom zbog toga jer postižemo konsenzus da je Podravka prevažna, da je to tvrtka koja mora ostati od strateškog značaja za ovu zemlju i da jednostavno ne smijemo ni razmišljati ni razgovarati o tome da se proda i da se privatizira.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr

Predsjednik koprivničkog HSS-a Ivan Pal na sastanku na Zrinskom trgu ujedno je predstavljao i izvršnu vlast Koprivničko-križevačke županije. Nakon sastanka je izjavio što je dogovoreno:

Kako da Županija i Grad, kao regionalna i jedinica lokalne samouprave koji su najviše zainteresirani za ovu situaciju oko Podravke, zajednički reagiraju prema Vladi Republike Hrvatske. Dogovorili smo da sve političke opcije u gradu zajednički nastupe prema Vladi, a da u tome sudjeluje pozvana je i Koprivničko-križevačka županija. Odluku o tome će donijeti čelnik izvršne vlasti, naš župan. On u principu dijeli naše stavove, možda se stavovi razlikuju samo u tome koje alate koristiti i kako reagirati no slažemo se da imamo zajednički interes: da kontrolni paket naš kompanije ostane u državnom vlasništvu na bilo koji način.

Ovih dana tako bi trebali definirati zajednički jasan stav i uputiti ga premijeru Oreškoviću, najavio je dogradonačelnik Jakšić te izrazio uvjerenje da Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija mogu zajedno nastupiti prema premijeru i Vladi te da će u svemu sudjelovati i župan Darko Koren.

Recimo još da su sastanku, uz zamjenika gradonačelnice Mišela Jakšića i zamjenika župana Ivana Pala, prisustvovali gradski vijećnici Ivica Suvalj, Darko Tetec, Sandra Sinjeri, Ernest Forjan te predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

zatvori