Petak, 26. travnja 2024.

POČINJE NORIJADA Maturanti od petka preuzimaju gradski park

Gradom će za dva dana zavladati koprivnički maturanti. Niti na ovogodišnjoj norijadi, koja će održati u Gradskom parku, neće biti koncerta, već će učenici završetak svog srednjoškolskog obrazovanja slaviti uz razglas i glazbu po svom ukusu.

Da u vrijeme slavlja paze na sebe i gradsku imovinu pozvala ih je danas na tradicionalnom susretu predstavnika završnih razreda koprivničkih srednjih škola gradonačelnica Vesna Želježnjak koja je istaknula i da vjeruje da neće biti problema kao niti prethodnih godina. – Pazite na sebe i ne uništavajte imovinu. To je i vaša imovina, a svi mi želimo da naš grad, osim što ima ovako predivnu djecu i buduće zaposlenike, ima i lijep izgled i vrijednu imovinu koju moramo svi zajedno čuvati – rekla je.

Na maturante će paziti i policija, koja će im u te dane ipak malo progledati kroz prste. – Ja vas pozivam da svakog policajca koji će biti tu, a bit će ih, shvatite kao prijatelja od kojeg možete zatražiti bilo kakvu pomoć, zaista bilo kakvu. Mi ćemo biti tu da vam prije svega pomognemo. Nikome nije u cilju kažnjavanje ili represija. Tolerirat će se neke stvari koje se inače možda i ne bi. U vaše ime zahvaljujem Gradu što su vam ponovno omogućili da to bude ovdje jer to i nama i vama odgovara – poručio je koprivničim maturantima načelnik Policijske postaje Koprivnica Mišel Kiš.

Iako je tijekom nedavnog sastanka srednjoškolskih ravnatelja s Gradskom upravom dogovoreno da će maturanti u parku moći slaviti u petak, ponedjeljak i utorak – jer su za vikend uglavnom dogovorili privatne veselice – maturanti su danas tražili da im se doda i subota na što je Zrinski trg pristao.

Kao i obično, slavlje će završiti u utorak kada će maturanti svi zajedno na Zrinskom trgu plesati salonsko kolo.

zatvori