Četvrtak, 18. travnja 2024.

Park znanosti ostavio odličan dojam na Koprivničance

Park znanosti napustio je Koprivnicu. Radnici Komunalca danas su otpremili tri eksponata koja su u našem gradu prvi puta bila postavljena povodom proslave Praznika rada.

Podsjetimo, bila je tu instalacija u obliku vrteće spirale koja je demonstrirala varljivost ljudske percepcije, Beethovenova glazbena ograda i zvučna zrcala koja su prenosila šapat na udaljenost od 30 metara.

Radnici Komunalca odnose Beethovenovu glazbenu ogradu. Snimio Marko Posavec.
Radnici Komunalca odnose Beethovenovu glazbenu ogradu. Snimio Marko Posavec.

Prilikom uklanjanja Parka znanosti zatekli smo i njegova autora, inovatora Luku Vevereca iz Oroslavja. Njegovi su dojmovi, kaže, odlični.

Sve u svemu – fantastično. Svi su mi dolazili, čestitali i govorili kako bi htjeli Park znanosti u Koprivnici. Ja sam itekako zadovoljan, a nadam se i svi posjetitelji i stanovnici Koprivnice.

Takvu je mogućnost već najavila predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb, a hoće li Park znanosti doista naći trajno mjesto u Koprivnici – vidjet ćemo u skoroj budućnosti:

Nadamo se da je ovo početak ne samo tehnološkog parka na Cerinama već i Koprivnice kao grada koji teži tome da životni standard uključi i inovacije. A mladi inovator je na dobrom putu da nam to omogući u našem gradu.

Valja spomenuti kako takav cjelovit park još nigdje ne postoji, istaknuo je Veverec:

Koprivnica bi s takvim sadržajem bila prva i jedinstvena u Hrvatskoj, a i šire.

Dodajmo za kraj kako bi postavljanje svih eksponata Parka znanosti, njih ukupno 12, bilo u rangu cijene malo boljeg dječjeg igrališta.

Eksponate Parka znanosti možete pogledati ovdje.

http://drava-info.hr/2016/04/foto-postavljen-park-znanosti/

zatvori