Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Obrtničkoj školi odobren osmi po redu projekt mobilnosti učenika

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Erasmus+ projekt mobilnosti učenika Obrtničke škole Koprivnica pod nazivom S energijom pametno! te ga po kvaliteti projektnog prijedloga rangirala na prvo mjesto.

U projektu će u sljedećoj školskoj godini sudjelovati dvije skupine učenika. Jednu grupu činit će desetero učenika zanimanja vodoinstalater, plinoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije koji će svoju mobilnost provoditi u Frankfurtu. U Školskom centru Velenje trotjednu mobilnost će provoditi i dvanaestero učenika zanimanja elektrotehničar i tehničar za računalstvo.

Učenici iz druge skupine upoznat će se s održavanjem sustava obnovljivih izvora za dobivanje električne energije, njihovom dijagnostikom, ali i mogućim napredovanjima sustava. Učenici će upoznati i pametne instalacije u kućanstvu, njihovo održavanje, programiranje i upravljanje, programiranje PLC-a i malih sustava automatizacije na najnovijim uređajima, koristeći najnovije tehnologije i tehnike koje se koriste u Europskoj uniji i šire.

Spomenimo i da je to osmi projekt mobilnosti Obrtničke škole te da je do sada u sklopu školskih projekata mobilnosti praksu u inozemstvu obavljalo 50 učenika u jedanaest zanimanja. Za ovaj projekt odobreno je oko 48 tisuća eura.

zatvori