Četvrtak, 25. travnja 2024.

NAJLJEPŠI GLAS HRVATSKE U KOPRIVNICI Na koncert Radojke Šverko idu…

Ususret velikoj obljetnici od pola stoljeća glazbene karijere, Radojka Šverko u subotu 7. svibnja gostuje u Koprivnici. Drava.info poklanja vam 2×2 ulaznice za koncert.

Sretni dobitnici su Iva GrošićBranko Eršetić. Čestitamo! Ulaznice možete podići u redakciji Radio Drave u petak ili subotu do 19 sati.

Od pobjeda na svjetskim festivalima, Kanarskih otoka, Palme de Mallorce, Puerto de la Cruza, Rio de Janeira, Tokija, Puerto Rica, Caracasa, Barcelone, Los Angelesa i New Yorka do Opatije, Splita, Zagreba i rodne joj Istre – ova je glazbena diva velikog glasa i još većeg interpretacijskog kapaciteta uspjela zadržati ono osnovno koje krasi svakog istinskog umjetnika: iskrenost, beskompromisnost i potpunu posvećenost publici koja njen rad vjerno prati već punih pet desetljeća.

Poznati hitovi obilježili su je kao jedinstvenu glazbenicu, a mnogi je nazivaju i jedinom istinskom hrvatskom pjevačkom divom. To su pjesme poput: “Kud plovi ovaj brod”, “Život moj”, “Ljubim te do bola”, “Ništa nova, ništa nova”, “Svijet je moj”, “Ljeto bez sunca”, “Dodirni mi srce”, “Lanterna”, “Licem u lice”, “Žena”, “Putovanje”, “Dvije suze”, “More i ti” i mnoge druge.

U Koprivnici će predstaviti svoj za ovu prigodu posebno odabran program „RADOJKA ŠVERKO – Intimno“ u kojem će razgolititi sve svoje tajne te s Koprivčancima podijeliti uvijek prisutne emocije i pjevačke talente.

Koncert će se održati u subotu 7. svibnja s početkom u 19:30.

Radojka Šverko trostruka je dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu (1995, 2013 i 2014), a osvojila je i Porina za životno djelo. Za svoj rad Odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Zamijećen joj je i nastup na Inauguraciji prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Markovu trgu, gdje njena nadahnuta izvedba pjesme „Ljubim te do bola“ odigrava ključnu ulogu u čitavom protokolu.

zatvori