Četvrtak, 16. svibnja 2024.

‘Rekonstrukcijom raskrižja Kolodvorske i Starčevićeve umanjili smo tamošnji prometni čep’

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Kolodvorske ulice. Nakon završetka prve faze, uređenja križanja Kolodvorske i Starčevićeve zbog čega je za promet bio zatvoren podvožnjak kod Podravke, radovi su preselili u samu Kolodvorsku, sve do Željezničkog kolodvora.

Odvijanjem radova zadovoljni su na Zrinskom trgu, kako je Dravi.info rekao zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić:

Vrlo nam je drago, s obzirom na to da smo imali dosta upita kad će se konačno otvoriti, s obzirom na to da su se na nekim drugim raskrižjima stvarali prometni čepovi, da ovo raskrižje koje je do sad bilo prometni čep polako dobiva svoju punu strukturu i puni profil. Ja osobno i Zrinski trg smo izuzetno zadovoljni onim što je napravljeno. No ipak pričekajmo da završi i druga faza. Tada ćemo moći donijeti krajnju ocjenu. Ali uvjeren sam, prema onome što smo vidjeli da je projektirano i isplanirano, a i prema onome što vidimo već danas, da će biti puno, puno bolje nego što je bilo do sada.

Osim što je prva faza radova na dionici koja spaja Kolodvorsku sa Starčevićevom završila tri dana prije planiranog roka, dodatni razlog za zadovoljstvo je činjenica da je ovaj projekt primjer izvrsne suradnje Grada Koprivnice i lokalne policije, kaže dogradonačelnik Jakšić:

Moram dodati da smo milijun i nešto sitno kuna dobili od Ministarstva unutarnjih poslova jer smo uz pomoć službenika naše Policijske uprave aplicirali na natječaj MUP-a za rješavanje crnih prometnih točki. Očito je da je to prepoznalo i Ministarsvo i veselimo se nastavku radova na drugoj fazi. Uvjereni smo da ćemo, nakon što budemo gotovi s cijelom pričom, ipak poboljšati prometno funkcioniranje i prometnu funkcionalnost cijelog raskršća.

Radovi u samoj Kolodvorskoj trebali bi također biti gotovi za 45 dana.

zatvori