Srijeda, 26. lipnja 2024.

Koprivnica razbila Slavoniju u Požegi

Nogometaši Koprivnice uvjerljivo su slavili u Požegi protiv Slavonije u 29. kolu Treće hrvatske lige Istok. U zanimljivoj i efikasnoj utakmici naši igrači slavili su s 0:4, a o utakmici dovoljno govori da je rezultat mogao biti i mnogo uvjerljiviji.

Od prve minute zeleni su dominirali terenom. Pristup Koprivničanaca bio je odličan, pokazivali su mnogo više želje i motiva od domaćih što su i naplatili u 25. minuti golom Leke koji je zabio preciznim udarcem s dvadesetak metara za 0:1.  Ni nakon gola situacija na terenu se nije mijenjala. Dominirali su naši nogometaši, stvarali mnoštvo prilika ali nikako nisu uspjeli iskoristiti mnogobrojne prilike što im se moglo osvetiti pred kraj prvog poluvremena kada je dosuđen jedan dvojbeni kazneni udarac za domaćina. Ipak, golman zelenih Tihelka nije se složio s idejom domaćina da izjednače te je odličnom reakcijom obranio udarac s bijele točke.  Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Koprivnice.

U drugom poluvremenu jednaka slika kao i u prvih 45. minuta što zeleni koriste na samom početku nastavka, u 48. minuti, kada napadač Koprivnice Haračić donosi zelenima vodstvo od 0:2. Slavonija je nakon tog gola izgledala kao razbijena vojska i samo je bilo pitanje koliko će golova dobiti do kraja utakmice. Posebno je raspoložen bio Munivrana koji je po krilu radio velike probleme Požežanima i samo mu je pogodak nedostajao da okruni svoju odličnu igru. Do kraja utakmice Koprivničanci su uspjeli još dva puta poentirati. Tucaković je zabio iz kaznenog udaraca u 62., a Leko je svoj drugi pogodak postigao u 74. minuti.

Ponosan na svoje igrače nakon utakmice bio je trener Želimir Mešnjak:

“Danas smo odigrali vrlo dobru partiju, stvarali smo velike probleme domaćinu preko krilnih pozicija i utrčavanjima iz drugog plana. Naš plan igre je uspio i uz adekvatan angažman ostvarili smo visoku pobjedu. Evidentno je da rastemo iz kola u kolo i jedino što mogu reći nakon ovakve predstave je da sam ponosan na dečke.”

Ovom pobjedom naš trećeligaš je došao do 33. boda te je učvrstio svoje jedanaesto mjesto prvenstvene tablice. U posljednjem kolu Koprivnica će na svom travnjaku igrati protiv Vukovara, a prije toga im slijedi možda i važnija utakmica i to protiv Virja u finalu Županijskog kupa. Utakmica će se igrati u srijedu na koprivničkom Gradskom stadionu.

 

zatvori