Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnica poražena u Slavonskom Brodu

Nogometaši Koprivnice poraženi su u 28. kolu Treće hrvatske nogometne lige Istok na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Marsonije rezultatom 2:1. Naš trećeligaš je do zadnjih pet minuta imao bod u rukama no dva primljena pogotka iz prekida bila su previše za svaku nadu Koprivničanaca.

Prvo poluvrijeme obilježila je borba na sredini terena. Iako je Marsonia imala inicijativu ona je bila jalova. Prvu pravu šansu vidjeli smo tek oko tridesete minute kada je golman Koprivnice Tihelka obranio jedan šut Brođana i loptu odbio u korner. I baš nakon tog kornera domaćini su zabili gol za 1:0. Bez velike igre i pravih prilika Marsonia je na poluvrijeme otišla s minimalnom prednošću. Da stvar bude još gora po naše nogometaše trener Želimir Mešnjak bio je na odmoru primoran zamijeniti Maljaka koji je obnovio ozljedu aduktora.

U drugom dijelu vidjeli smo sličnu igru kao i u prvom. Marsonia je imala incijativu, ali su kontre zelenih bile puno opasnije. U 54. minuti Koprivnica je došla do izjednačenja. Golman domaćih pokušao je prevariti Ivanovića koji mu uzima loptu i lagano zabija za 1:1. Nakon izjednačenja Brođani su počeli pritiskati mnogo ozbiljnije nego do tada. Uspjeli su se Koprivničanci obraniti, ali samo do 85. minute kada je još jedan korner bio koban za našu momčad. Zabio je domaćin svoj drugi pogodak i došao do sva tri boda.

Nakon utakmice trener zelenih Želimir Mešnjak nije mogao sakriti žaljenje za propuštenom prilikom da se na teškom gostovanju dođe do velikog boda:

“Bili smo ravnopravan protivnik i zaslužili više od ove utakmice. Nažalost naivno smo primili golove iz prekida i izgubili utakmicu. Meni je bitno da se mi igrački dižemo i napredujemo, a uz ovakvu hrabru i odgovornu igru znam da za moju ekipu nema straha.”

Ovim rezultatom Koprivnica je ostala dvanaestoplasirana momčad lige s 30 osvojenih bodova. Idućeg vikenda zeleni idu na još jedno teško gostovanje i to u Požegu kod sedmoplasirane Slavonije.

zatvori