Petak, 17. svibnja 2024.

Kiša najvjerniji pratitelj dvadesetih Dana travnjaka

Dvadesetu godinu za redom na koprivničkom sajmištu se održavaju Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije. 122 izlagača predstavljaju svoje proizvode i usluge. No veliki trud organizatora i sudionika i ove je godine “uprskala” kiša, iako je izlagački dio manifestacije smješten pod šator.

Da je riječ o vrijednoj manifestaciji koja se održava već dvadeset godina, zaključio je pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać. Poručio je da država mnogo radi kako bi pomogla poljoprivrednicima, osobito proizvođačima mlijeka te da se trenutno vrlo ozbiljno radi na sumiranju šteta od travanjskog smrzavanja kako bi uz pomoć Europske unije pomoglo poljoprivrednim proizvođačima.

Župan Darko Koren poslao je s koprivničkog sajmišta poruku da odgovorni moraju sagledati Podravku kao stratešku kompaniju na koju će se oslanjati upravo poljoprivredna proizvodnja i razvijati kooperantski odnosi, dok je zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić rekao da ova manifestacija pokazuje da podravski poljoprivrednici opstaju usprkos svim nedaćama i u uvjetima kad nam iz Zagreba više uzimaju nego daju.

Dani travnjaka bili su prilika da se nagrade najuspješniji proizvođači kozjeg i kravljeg mlijeka. Najbolji prozvođači kozjeg mlijeka su Željko Žeger iz Cirkvene, Davor Korošec iz Đelekovca i Dubravko Vajdić iz Križevaca.

Najbolji županijski proizvođači kravljeg mlijeka su Zlatko Panić iz Koprivnice, Ivan Jaki iz Križevaca i Milorad Vrhovski iz Cirkvene.

Najperspektivnijim mladim proizvođačem proglašen je 19-godišnji Mario Lacković iz Đurđica.

zatvori