Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Počeli su radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Rečko polje

Jutros su počeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Ulici Rečko polje u Koprivnici.

Nositelj provedbe projekta su Koprivničke vode, čiji je direktor Josip Pobi naglasio da je oko 5 milijuna kuna bez PDV-a, koliko je potrebno, osigurano iz sredstava Europske unije iz strukturnih i kohezijskih fondova. Radovi bi trebali završiti do početka listopada.

Izgradnja komunalno-vodnih građevina na području aglomeracije Koprivnica

U sklopu “Operativnog programa zaštite okoliša” koji je sufinanciran sredstvima EU iz strukturnih i kohezijskih fondova Projekt EN.2.1.16. „Izgradnja i rekonstrukcija sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Koprivnica“, dobivena su sredstva u visini od 19.210.000,00 kuna bez PDV-a. Financiranje iz strukturnog i kohezijskog fonda iznosi od 12.541.620,00 kuna (65,29%), dok će se preostalih 6.668.380,00 kuna sufinancirati na sljedeći način: Hrvatske vode u iznosu 4.747.380,00 kuna, Koprivničke vode d.o.o. u iznosu 651.586,90 kuna, Općina Koprivnički Ivanec u iznosu 877.152,44 kuna i Općina Peteranec s 392.260,66 kuna. Navedeni iznosi prihvatljivih troškova ne uključuju PDV.

Iz Projekta će se na području Grada Koprivnice financirati izgradnja kanalizacije Ulice Rečko polje i rekonstrukcija cjevovoda na Ivanjskoj cesti od vodozahvata Ivanščak do Ulice I. Češmičkog. Osim izgradnje na području Grada Koprivnice Projekt uključuje i financiranje izgradnje kanalizacije na području Općine Koprivnički Ivanec u naseljima Goričko, Kunovec i Botinovec, dok su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Peteranec u završnoj fazi.

Izgradnja kanalizacijske mreže u ulici Rečko polje, Koprivnica

Nositelj provedbe projekta izgradnje kanalizacijske mreže u ulici Rečko polje su Koprivničke vode d.o.o. Koprivnica.

Vrijednost ugovornih radova izgradnje kanalizacije je 4.958.214,55 kuna bez PDV-a.

Nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača radova ugovorena je zajednica ponuditelja koju čine poduzeća:
• Koming d.o.o., Koprivnica
• Vodogradnja Varaždin d.d., Varaždin

Poslove stručnog nadzora nad radovima obavljat će Energetika d.o.o., Koprivnica. Rok završetka radova je 1.10.2016. godine.

Projektom će se izgraditi sustav fekalne odvodnje u kombinaciji gravitacijske i tlačne odvodnje koji će se vezati na postojeći sustav odvodnje u Crnogorskoj ulici i Križevačkoj cesti.

Proširenje kanalizacijske mreže pokrivati će cjelokupno građevinsko područje Ulice Rečko polje na kojem za sada nije izgrađena kanalizacijska mreža uključivo izgradnju izvoda priključaka za postojeće građevine koje se nalaze u ulici obuhvata gradnje što će građanima pojednostaviti samo priključenje te smanjiti cijenu priključenja.

Ukupna duljina trase kanalizacije iznosi 4.890,00 metara gravitacijske, te 225 m tlačne kanalizacije. Trasa kanalizacije predviđa se izvesti dijelom u koridoru cestovnog zemljišta, te jednim manjim dijelom u koridoru poljoprivrednog zemljišta.

Zbog nepovoljne topografije terena predviđena je izgradnja jedne manje crpne stanice koja će dizati otpadne vode iz nižeg područja kanalizacijske mreže.

Projektirana gravitacijska kanalizacija predviđena je od polipropilenskih korugiranih (rebrastih) cijevi profila Ø300 mm sa gotovim tipskim šahtovima.

Po vrsti prihvata otpadnih voda kanalizacija je projektirana na način da može primati samo sanitarne otpadne vode bez upuštanja oborinskih voda.

Postojeći sustav odvodnje oborinskih voda putem sustava cestovnih jaraka se zadržava i ostaje u funkciji kao zaseban sustav odvodnje.

kc-vode-logo

zatvori