Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Maturanti plesom zaključili jedno životno razdoblje

Otplesanim Hrvatskim salonskim kolom na glavnom gradskom trgu danas je svoje srednjoškolsko obrazovanje završila još jedna generacija koprivničkih maturanata. Plesalo ih je oko 350, a koracima ih je i ove godine naučila voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica Nada Šešić.

Današnji zadnji dan norijade gradonačelnica Vesna Želježnjak iskoristila je da pohvali ovogodišnje maturante te izrazi želju da se nakon završenog fakulteta vrate u naš grad. – Pokazalo se da su naši maturanti odrasle osobe, da se znaju veseliti i da čuvaju imovinu kako smo ih i zamolili. Ja im želim iskrenu sreću na fakultetu i budućem životu. Naravno, nek’ nam se vrate u Koprivnicu i nek’ budu njezini ponosni građani – rekla je.

Želja je to i maturanta koprivničke Gimnazije Doriana Devića kojemu je želja upisati biotehnologiju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završio je i poznati koprivnički triatlonac Denis Pleše koji se nada da će studirati farmaciju: – Super nam je bila norijada, čak nas je i vrijeme poslužilo. Najavljene su bile munje i gromovi, ali prošli smo bez toga. Nadam se da će i ostatak života biti jednako sretan i uspješan kao posljednjih par dana – rekao nam je Denis.

Sreću u daljnjem životu i na fakultetu maturantima je danas poželio i koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal.

zatvori