Nedjelja, 6. listopada 2024.

Veliko finale desete sezone Lino višebojca

Najbolji višebojci iz 24 škole iz svih hrvatskih županija odmjerili su svoje sportske snage i talente na finalu Lino višebojca u Koprivnici. Uz njih, velikoj završnici sportskog projekta koji je ove školske godine okupio više od 24 i pol tisuće učenika pridružili su se i osnovci iz Bosne i Hercegovine.

Domaćin finala desetog Lino višebojca bila je koprivnička Osnovna škola “Braća Radić”, a samo natjecanje održano je u sportskoj dvorani Gimnazije. Bili su tu i najbolji pjevači i plesači iz 36 škola, a navijačke tribine popunilo je oko 900 učenika škole domaćina te još 700 navijača iz 14 hrvatskih i bosanskohercegovačkih gradova.

Kao i dosad, s djecom su se družili i vrhunski sportaši: Damir Martin, Luka Stepančić, Sandro Obranović, Ana Nikšić, Ekatarina Nemaškalo, Adrian Šemper, Božica Palčić, Irina Maljko i Tatjana Jukić.

Pobjednici ovogodišnjeg Lino višebojca su Filipe do Santos iz Dugog Sela i Anja Okreša iz Sv. Jurja na Bregu te Igor Šutalo iz Čapljine i Lana Memišević iz Travnika. Jedinstvenom spoju sporta i zabave na jubilarnoj završnici pridružili su se Ivana Vrdoljak – Vanna koja je i sama nekada igrala rukomet u rodnoj Koprivnici te pobjednik druge sezone showa RTL Zvjezdice Dino Miklaužić.

– Koprivničko finale kruna je zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti koji se u 10 godina održavanja potvrdio kao jedinstveni festival dječje radosti, optimizma i pobjedničkog duha. U Lino višebojcu je u 10 godina sudjelovalo više od 220.000 djece. Lino im poručuje budi ono što želiš, a da bi bio ono što želiš moraš vjerovati u sebe, moraš biti spreman svaki dan dio svog slobodnog vremena provesti aktivno i upijati znanje koje te okružuje. Lino će djeci u tome pomoći, višebojac motivirati na sudjelovanje u natjecanju, jer život je jedno veliko natjecanje – poručio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Slušaj uživo
zatvori