Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koprivnica i Podravac u finalu Županijskog kupa

Nogometaši Koprivnice i Podravca iz Virja finalisti su Županijskog nogometnog kupa. U današnjim polufinalnim susretima svladali su svoje protivnike, Tehničar iz Cvetkovca i novigradsku Dravu, identičnim rezultatom 1:0.

U zanimljivom susretu na koprivničkom Gradskom stadionu Koprivnica je svladala prvaka Prve županijske lige s minimalnih 1:0. Iako su Zeleni dominirali tijekom svih devedeset minuta, Cvetkovčani su pružali dobar otpor i na kraju izgubili zbog kardinalne greške njihovog golmana Kovačića koji je neshvatljivo ispustio jednu loptu iz svoga naručja i omogućio Leki da lagano poentira za pobjedu Koprivnice.

Trener Koprivnice Želimir Mešnjak nakon utakmice je bio zadovoljan prolaskom u finale Kupa iako smatra da se utakmica mogla riješiti ranije i lakše:

Teška pobjeda, ali treba biti realan i priznati da nam nije priznat čisti pogodak. Opet smo promašili nekoliko odličnih prilika i loše reagirali u situacijama tri na dva i tri na jedan. S druge strane, moram biti zadovoljan što smo protivnika, u devedeset minuta, limitirali na tek jednu šansu i smatram da bi iskusnija ekipa od nas završila ovu utakmicu s dva ili tri razlike. To ne umanjuje vrijednost i kvalitetu igre Tehničara. Pokazali su da su iznad razine na kojoj se sada natječu, a neki od njihovih igrača bili bi pojačanje i nama.

Trener gostiju Roman Sović, iako je njegova ekipa poražena, bio je zadovoljan pruženim otporom koprivničkom trećeligašu.

Čestitam protivnicima na zasluženoj pobjedi. Bili su spretniji, a smatram da smo mi bili dostojan protivnik. Plaćamo ceh slabe lige u kojoj imamo veliku dominaciju, a nemamo ovakvih utakmica pa na neki način stagniramo i smatram da je to najveći razlog poraza.

U drugom polufinalnom susretu, igranom u Virju, Podravac je teže od očekivanog slavio protiv novigradske Drave s 1:0. U utakmici punoj šansi na obje strane pobjednički gol vrijedan prolaska u finale zabio je sredinom drugog poluvremena Grivić.

Finalna utakmica Koprivnice i virovskog Podravca na rasporedu je 8. lipnja na koprivničkom Gradskom stadionu.

zatvori