Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Kopić: Ponosan sam na igrače, a posebno hvala navijačima

Slegli su se dojmovi nakon jučerašnje utakmice finala nogometnog Kupa. Nogometaši Slaven Belupa, u susretu u kojem je Dinamo slovio kao apsolutni favorit, ne samo da su pružili odličan otpor već su i u određenim trenucima bili bolja momčad na terenu. Na kraju su samo nijanse odlučile da trofej pripadne Zagrepčanima. Dvije kardinalne greške, Edsonov nepotreban klizeći start za Dinamov kazneni udarac i loša reakcija Rozmana kod drugog gola Dinama, bile su prevelika prepreka da se danas Koprivnica probudi bogatija za prvi nogometni Kup u povijesti grada.

Porazu usprkos, trener Slaven Belupa Željko Kopić nakon utakmice je izrazio zadovoljstvo:

Ne bih voli da sada ispadne da slavim poraz, super bili smo blizu i to je to… Mi smo generalno odigrali dobru utakmicu i s tim dijelom sam zadovoljan. Nisam zadovoljan s tim da smo dobili naivne golove koji su pali nakon naše dekoncentriranosti i to je razlog zbog kojeg smo izgubili, a ne to da smo bili podređena momčad.

Ključnim trenutkom Kopić je izdvojio dio utakmice nakon Ejupijevog izjednačujućeg pogotka kojeg naši igrači nisu uspijeli iskoristiti.

Mislim da smo nakon gola za 1:1 došli do onoga čega želimo. Bili smo kvalitetniji u posjedu, počeli smo dominirati i moj dojam, pored aut-linije, je bio da utakmica ide u naš smjer. Ipak, njihov drugi gol nas je presjekao i nakon njega se bilo teško vratiti. Kažem, priod nakon našeg gola za 1:1 bio je trenutak kada smo mi morali utakmicu odvesti totalno u svoj smjer.

Farmaceute je u Osijek došlo podržati oko pet stotina Koprivničanaca. Po dosadnoj kiši koja je padala cijelu utakmicu naši navijači su glasno bodrili svoj klub te su pokazali da ovaj grad voli Slaven Belupo. Trener Kopić i za igrače i za navijače imao je samo riječi hvale.

Ponosan sam na dečke, na cijelu sezonu, na današnju utakmicu, a posebno bih se htio zahvaliti svim Podravcima koji su u velikom broju došli u Osijek i dali nam veliku podršku.

Našim nogometašima do kraja sezone preostalo je samo gostovanje kod Splita ove subote od 19 sati. Nakon tog susreta Farmaceuti odlaze na zasluženi odmor prije priprema za novu, za pretpostaviti je, napornu sezonu.

zatvori