Snimio Marko Posavec.
U jučerašnjem naletu automobila na Đelekovečkoj cesti smrtno je stradao Jozo Blažević iz Koprivničkog Ivanca.

Do nesreće je došlo oko 17:55 kada je 49-godišnji vozač upravljao Opel Corsom koprivničkih registracijskih oznaka državnom cestom D-20 iz smjera Koprivnice prema Đelekovcu. U neposrednoj blizini raskrižja s cestom industrijske zone, kod Asfaltne baze, krenuo je pretjecati bicikl kojim je u istom smjeru upravljao Jozo Blažević iz Koprivničkog Ivanca.

Vozač Corse prethodno se nije uvjerio da pretjecanje može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom je trenutku biciklist, usprkos prometnom znaku koji zabranjuje skretanje ulijevo, učinio upravo to i skrenuo prema cesti industrijske zone. Vozač Corse na kolniku je ostavio jasno vidljive tragove kočenja, ali udarac nije mogao izbjeći. Biciklist je preminuo na mjestu događaja.

Vozač Corse nije bio pod utjecajem alkohola, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Za vrijeme očevida kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Koprivnici, u vremenu od 18.30 do 20 sati, za sav promet bila je zatvorena dionica državne ceste D-20, a promet se odvijao obilazno preko Koprivničkog Ivanca.