Subota, 18. svibnja 2024.

Hrvatska ženska reprezentacija dostigla europski rekord i osvojila zlatnu medalju

Započelo je Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se održava u koprivničkoj Kuglani 2. Osim početka natjecanja, predstavnike reprezentacija danas je primio i župan Darko Koren.

Prvog dana natjecanja naša ženska reprezentacija u sastavu Petra Deša, Evica Šerfez i Ruža Markešić osvojila je prvo mjesto s ukupno srušenih 2.008 čunjeva što je izjednačenje europskog rekorda. Naša Koprivničanka Ana Tkalčec je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila sedmo mjesto. Muška reprezentacija je osvojila treće mjesto i broncu srušivši 1.102 čunja.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr

Za predstavnike reprezentacija župan Darko Koren održao je prijem na kojem je pozdravio sve natjecatelje te zahvalio svim ljudima koji su doprinijeli organizaciji prvenstva. Upoznao je goste s nekoliko podataka o našem gradu i županiji te im zaželio puno uspjeha na natjecanju.

Puno sreće natjecateljima zaželila je i Ilinka Milas, izaslanica Hrvatskog kuglačkog saveza, a Ruža Markešić, predstavnica Hrvatske reprezentacije dodala je da su natjecatelji zadovoljni natjecanjem te da natjecanje protječe dobro.

zatvori