Petak, 26. travnja 2024.

EUROPSKA NOĆ MUZEJA Arheologija Torčeca, Lidija Bajuk i – osvijetljeno drveće

Muzej grada Koprivnice ove subote, 21. svibnja, obilježava Europsku noć muzeja.

Središnji događaj večeri je velika izložba “Arheologija Torčeca” koju smo već opširno najavili i koja je, prema riječima ravnatelja koprivničkog Muzeja Roberta Čimina, najjača u posljednjih 30 godina.

http://drava-info.hr/2016/05/izlozba-arheologija-torceca-najava/

Izložba će biti otvorena u subotu od 20 sati u Muzeju grada Koprivnice. Bogat popratni program upotpunit će i glazbeni nastup Lidije Bajuk.

Svijetleće drveće u gradskom parku

No, to nije sve. Od 22 sata Muzej će audio-vizualnom instalacijom osvijetliti gradski park, u programu pod nazivom Svaka biljka je svjetiljka. Kako nam je objasnila muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec, tema kulturnog krajolika i njegovog očuvanja nije ograničena samo na nedavni Međunarodni dan muzeja već se proteže i na Europsku noć muzeja. – Kako bismo skrenuli pozornost na krajolik i njegovu važnost unutar koncepta kulturne baštine, odlučili smo audiovizualnom instalacijom skrenuti pozornost na najočitiji mogući način – pojasnila nam je Maša. – Naslov “Svaka biljka je svjetiljka” je višeznačan. Osim što ćemo osvijetliti park kod paviljona, biljke su i u prirodnom odnosu sa svjetlom i to s ekološkog aspekta ima jaku poruku. Lokaciji smo odabrali kao sponu između Galerije i Muzeja, a da stvar bude još ljepša, naš paviljon ove godine slavi svoj 120. rođendan – dodala je.

zatvori