Utorak, 7. svibnja 2024.

Udruga slijepih, Klub ‘Mariška’ i ‘Latice’ otvaraju svoja vrata

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Klub za starije ‘Mariška’ i Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ‘Latice’ pridružili su se obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Manifestacija se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, a svoja vrata u Koprivnici danas su otvorili županijska Udruga slijepih i Klub za starije “Mariška”.

Kako je živjeti u našem gradu i županiji kao slijepa osoba, s kojim se sve problemima i poteškoćama susreću i koje aktivnosti provode, zainteresiranim građanima ispričala je dopredsjednica Udruge slijepih Dragica Zlatar:

Provodimo razne radionice baš kako bismo integrirali naše članove u društvo. Za naše mlade ljude roditelji nemaju toliko vremena, nemaju niti videći prijatelji. Njihov život je ograničen i fizički i materijalno i kako god hoćete. Još pogotovo ako ne dobiju posao, kako i ne dobivaju, oni su zaista socijala teška.

Iz Kluba “Mariška” su pak ispred Gradske tržnice postavili štand gdje su prolaznici mogli dobiti informacije o aktivnostima, događajima i projektima udruge. Do srijede su otvorena vrata prostorija Kluba koje se nalaze u sklopu Doma za starije pa zainteresirani sugrađani tako mogu vidjeti njihove svakodnevne aktivnosti. U srijedu će se održati i kreativna radionica izrade prirodnih sredstava za čišćenje s učenicima Područne škole Reka. Radionica je otvorena za sve korisnike Doma i ostale građane.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” otvorit će svoja vrata sutra i prekosutra. Sutra će raditi krpene lutke i prisjetiti se djetinjstva i načina na koji smo se nekad igrali, dok će dan poslije izrađivati domaće sapune od prirodnih mirisa. Vrata udruge, koja je smještena u prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”, bit će otvorena od 14 do 18 sati.

zatvori