Subota, 27. travnja 2024.

Danas pogreb Bolte Špoljara

Bolto Špoljar bit će pokopan danas u 14 sati na koprivničkom Gradskom groblju.

Profesionalno je bio vezan za Podravku, njeno Tržišno komuniciranje, a šira ga javnost pamti i kao predsjednika Rukometnog kluba Podravka, autora elaborata o stvaranju Podravke kao europskog rukometnog kluba po uzoru na tada dominantni bečki Hypo, te umjetničkog fotografa.

Rukometni klub Podravka na svojim se mrežnim stranicama oprostio od Špoljara koji je predsjedao klubom od 1988. do 1992. godine. U tim ratnim vremenima Podravka europske utakmice nije mogla igrati u Koprivnici i Hrvatskoj. Tijekom jednog od takvih nastupa u Belgiji koprivničke igračice su razvile transparent s natpisom Stop The War In Croatia.

Taj je trenutak svojim fotoaparatom ovjekovječio upravo Bolto Špoljar, a fotografija je jedna od izloženih na njegovoj prvoj samostalnoj izložbi u Galeriji S 2009. godine kada je izdana i njegova mapa fotografija Boje Podravine. Špoljar je inače počeo kao fotoamater koji nije imao likovni ni fotografsko obrazovanje već je sve učio svam. Njegove su fotografije izlagane i nagrađivane na izložbama u zemlji i inozemstvu.

zatvori