Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Hoće li oporba podržati županovo izvješće o radu?

 

U koprivničkoj gradskoj vijećnici na Zrinskom trgu zasjeda skupština Koprivničko-križevačke županije.

Dvadeseto okupljanje ima ton izvješća jer su većina od 48 točaka izvješća poput onog o lanjskom izvršenju županijskog proračuna, o radu župana te o radu županijskih institucija. Predsjednica županijske skupštine, Verica Rupčić kaže da je zadovoljna radom županijskih ustanova.

 Zadovoljna sam kad se gleda u zbirnom smislu. Naravno da moramo svi zajedno težiti da bude još bolje i da se radi možda još više i još kvalitetnije. To nam je svim cilj i naravno da će nam u budućnosti izvješća biti još bolja i kvalitetnija u nekim segmentima, a vjerujem da će puno toga biti dobro napravljeno u našoj županiji.

Verica Rupčić. Snimio Marko Posavec.
Verica Rupčić. Snimio Marko Posavec.

Rupčić vjeruje da će većina izvješća biti jednoglasno usvojena, a burniju raspravu pa čak i uskraćivanje oporbenih ruku očekuje na trećoj točci – izvješću o radu župana:

To je već standardno, to je folklor prisutan od samog početka kad je župan počeo davati izvješća o radu. Moram reći da to nije stroga zakonska odredba, a znamo i da ima županija u kojima župan ne podnosi županijskoj skupštini izvješće o svom radu. Naš župan to redovito čini. Do sad je već bilo svakakvih ideja i prijedloga i iako su dolazili iz oporbenih redova, bili su mahom prihvaćeni kod izrade izvješća. No kako god bilo, uvijek ima prijepora oko toga. Kako god se napisalo, u kojem god obliku i kontekstu, imam dojam da oporba nikad ne bi bila zadovoljna. Komentirala sam već da tek onda kad ostvare želju da imaju svog župana, bi bili zadovoljni županovim izvješćem. No tada druga strana ne bi bila zadovoljna.

S obzirom na obiman dnevni red, naime uz najavljenih 44 dodane su još 4 točke, predsjednica Rupčić očekuje da će sjednica trajati večeras do 20 sati.

zatvori