Srijeda, 8. svibnja 2024.

ŽNL Osvit dočekuje Križevce, derbi začelja u Ždali

Pred nama je 20. kolo Prve županijske nogometne lige. Sedam kola prije kraja prvenstva vodi se uzbudljiva bitka za drugo mjesto, ali i ona puno bitnija na dnu ljestvice, za opstanak. Prekodravac, Sesvete i Panonija su u najtežoj situaciji, a žele li ostati u ligi bodove moraju početi skupljati već od ovog vikenda.

Prva utakmica kola na rasporedu je već sutra kada će u Legradu od 16 sati igrati Graničar i Sloga. Legrađani u susret ulaze kao favoriti. Nakon dva uvodna poraza ušli su u formu te u četiri kola ostvarili tri pobjede i jedan neriješen rezultat.

Nedjelja nam donosi jutarnji susret Osvita i Križevaca. Đelekovčani će nova tri boda tražiti na svom terenu s početkom u deset sati. Ostale utakmice igraju se u popodnevnom terminu od 16 sati. Derbi začelja igra se u Ždali gdje će igrati Prekodravac i sesvetska Drava. Obje momčadi će tražiti pobjedu jer im trenutnoj situaciji jedan bod ne znači gotovo ništa. Posljednjeplasirana Panonija gostuje u Novigradu. Iako su im bodovi prijeko potrebni, protiv Drave će imati vrlo težak zadatak u tom naumu.

U ostalim susretima lider prvenstva Tehničar igra u Žabnu protiv Tomislava, Fugaplast će dočekati Bratstvo, a najveće iznenađenje proljetnog dijela prvenstva – molvarska Mladost – novi će ispit imati u Kloštru protiv kluba imenjaka. Podsjetimo, utakmica u Legradu igra se u subotu u 16 sati, utakmica u Đelekovcu u nedjelju u 10 sati, a sve ostale na rasporedu su također u nedjelju, ali od 16 sati.

Druga ŽNL

Nastavlja se natjecanje i u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Vodećem Drnju jedini konkurent je ostao Ferdinandovac, a baš će te dvije momčadi za tjedan dana igrati derbi odluke u Drnju. No, prije derbija koji se igra za tjedan dana, pred drugoligašima je ovog vikenda 20. kolo

Sve utakmice igraju se u nedjelju, a prvi će na teren u 15 sati Hrvatski bojovnik i Tehnika. Trećeplasirani Koprivničanci u posljednjim kolima izgubili su svaku šansu da se bore za prvo mjesto te će sada bodove osvajati kako bi ostali i na trenutnom trećem jer im se Starigrad približio na samo četiri boda zaostatka.

Osim spomenute utakmice u Mokricama Miholečkim sve ostale na rasporedu su od 16 sati. Lider prvenstva, Drnje, ide u Hlebine gdje će igrati protiv petoplasirane Lipe, a žele li dočekati derbi s četiri boda prednosti tri boda u tom susretu će biti imperativ. Ferdinandovac, koji će čekati njhov kiks, ne bi trebao imati većih problema s Miklinovčanima koji tri kola nisu osvojili ni bod, a na gostovanje odlaze bez kartoniranih Đureca i Smolaka te Šimunića koji ima poslovne obaveze.

Starigrad koji se odličnom proljetnom serijom približio trećem mjestu igra protiv Herešinčana i sigurno je da će se nakon velikog poraza u Drnju pobjedom željeti iskupiti svojim navijačima.

U ostalim susretima Gotalovčani koji su u seriji pobjeda gostuju kod Poleta, Viktorija dočekuje Sigečane, a Reka “na papiru” ima lagan zadatak protiv Bregi.

Prva ŽNL – 20. kolo

Subota, 23. travnja
16:00
Legrad: Graničar – Sloga

Nedjelja, 24. travnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Križevci
16:00
Kloštar Podravski: Mladost – Mladost (Molve)
Novigrad Podravski: Drava – Panonija
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Tehničar 1974
Gola: Fugaplast – Bratstvo
Ždala: Prekodravac – Drava (Podravske Sesvete)

Druga ŽNL – 20. kolo

Nedjelja, 24. travnja
15:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Tehnika
16:00
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Miklinovec
Hlebine: Lipa – Tomislav
Starigrad: Starigrad – Omladinac
Reka: Reka – Mladost (Koprivnički Bregi)
Vojakovac: Viktorija – Mladost (Sigetec)
Glogovnica: Polet – GOŠK

Treća ŽNL Koprivnica – 18. kolo

Subota, 23. travnja
16:00
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Rudar (Botinovec)

Nedjelja, 24. travnja
16:00
Subotica Podravska: Sabarija – Jedinstvo
Koprivnica: Zagorec – Drava (Selnica Podravska)
Koledinec: Jadran Galeb – Močile
Zablatje: Udarnik – Rasinja

Treća ŽNL Đurđevac – 14. kolo

Nedjelja, 24. travnja
16:00
Prugovac: Prugovac – Repaš
Podravske Sesvete: Mladost – Rudar (Glogovac)
Čepelovac: Vinogradar – Bilogora
Kozarevac: Bušpan – Graničar (Novo Virje)
Šemovci: Bilogorac – Mičetinac

Treća ŽNL Križevci – 18. kolo

Nedjelja, 24. travnja
16:00
Carevdar: Mladost – Prigorje
Bočkovec: Dragovoljac – Mladost (Veliki Raven)
Sv. Petar Čvrstec: Čvrstec – Gornja Rijeka
Miholec: Ratar – Kalnik
Sokolovac: Sokol – Radnički

zatvori