Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Vesna Želježnjak najavila odstupanje s dužnosti, njeno mjesto preuzima Mišel Jakšić

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak odstupa s dužnosti iz osobnih razloga, prema informacijama koje smo dobili iz Gradske uprave. Njeno mjesto preuzima zamjenik Mišel Jakšić.

Na novinarski upit, Vesna Želježnjak danas je odgovorila da nije dala ostavku, ali da će odstupiti s dužnosti gradonačelnice: – Prije svega želim zahvaliti svim Koprivničankama i Koprivničancima koji su me izabrali na ovu časnu funkciju. Drugo, ja još nisam dala ostavku i otići ću s mjesta gradonačelnice iz čisto obiteljskih razloga. Otići ću kad s poslodavcem – starim i budućim poslodavcem postignem dogovor i sporazum. I treće, podnijela sam zahtjev za obrazloženje sukoba interesa. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da nisam u sukobu interesa – kazala je.

Vesna Želježnjak vratit će se raditi u Podravku, no Povjerenstvo je utvrdilo da kao gradonačelnica i bivša saborska zastupnica, dakle dužnosnica, ne može u roku od jedne godine od prestanka dužnosti prihvatiti imenovanje ili izbor za angažman u Upravi ili Nadzornom odboru. Što će konkretno raditi?

– Nadam se da ću raditi na starom radnom mjestu, još nismo dogovorili, vidjet ćemo – odgovorila je.

– Koje je to radno mjesto?

– To je bilo radno mjesto zamjenice direktora nabave.

– Kad očekujete da ćete otići sa Zrinskog trga?

– To još ne znam. Čekali smo prvo da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavi svoj pravorijek. Sada slijede pregovori s poslodavcem. Znat ćete sve na vrijeme.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Nakon odlaska, Vesnu Želježnjak će do kraja mandata, još oko godinu dana, u funkciji obnašatelja dužnosti gradonačelnika, zamjenika gradonačelnice zamijeniti Mišel Jakšić.

– Mišel Jakšić je moj prvi zamjenik i smatram da je sve ove tri godine pokazao da je spreman biti gradonačelnik Koprivnice. Uvjerena sam i u njegovu pobjedu na sljedećim lokalnim izborima – rekla je Želježnjak.

Odlaskom Vesne Želježnjak sa Zrinskog trga i Melita Samoborec će dobiti novu funkciju: bit će prva zamjenica gradonačelnika.

A iz Podravkinih Korporativnih komunikacija doznajemo da će poslodavac postupiti u skladu sa sporazumom kojim je dogovorena mogućnost povratka Vesne Želježnjak u kompaniju.

Tekst priopćenja koje je pristiglo iz Gradske uprave

Poštovani,

prije svega moram reći da sam s velikim ponosom i s puno ljubavi i predanosti obnašala časnu dužnost gradonačelnice, a prije toga i dogradonačelnice, najljepšeg nam grada, naše Koprivnice. Odluka o povlačenju s funkcije gradonačelnice nije mi bila nimalo lagana niti jednostavna. O njoj sam dugo i temeljito razmišljala, razgovarala sa svojom obitelji i najbližim suradnicima. Na kraju sam odlučila, iz posve osobnih i obiteljskih razloga, a poštujući želju moje obitelji, prepustiti ovu časnu dužnost svom prvom zamjeniku, gospodinu Mišelu Jakšiću koji je zajedno sa mnom i drugom zamjenicom Melitom Samoborec, izabran u neposrednim izborima za gradonačelnika Koprivnice. Gospodin Jakšić je u posljednje tri godine, pa i za vrijeme moga saborskog mandata, bio moj najbliži suradnik i osoba od najvećeg povjerenja. Uvjerena sam da naša Koprivnica ostaje u sigurnim rukama. U nastojanjima da Koprivnica i dalje ostane grad ugodnog življenja i uspješnog rada, gospodin Jakšić i svi moji suradnici imat će i dalje moju punu i bezrezervnu podršku.
U dogovoru sa svojim poslodavcem, a temeljem potpisanog Sporazuma, podnijela sam zahtjev za povratak u Podravku te zatražila mišljenje Povjerenstva za sukob interesa u vezi spomenutog zahtjeva.

Danas je Povjerenstvo objavilo Odluku kojom mi daje suglasnost za stupanje u radni odnos u trgovačkom društvu Podravka d.d. Time su ostvareni svi zakonski preduvjeti za moj povratak na rad u Podravku d.d., a o vremenu povratka odlučit će poslodavac.

GRADONAČELNICA
Vesna Želježnjak, dipl.oec.

zatvori