Subota, 28. rujna 2024.

Uz Koprivnički klimatski tjedan: Naša mladost će brinuti o ovom gradu – oni su naša jedina šansa

U sklopu šestog koprivničkog Klimatskog tjedna današnji je dan posvećen održivoj urbanoj mobilnosti.

Učenici koprivničkih škola Braća Radić i Đuro Ester danas u školu dolaze biciklom ili rolama, a u Centru “Podravsko sunce” održava se međužupanijski kviz pod nazivom “Ja u prometu”.

Polaznici Vrtića Smiješak stazom zdravlja odlaze u posjet reciklažnom dvorištu, a djelatnici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa naše Policijske uprave građene educiraju o kretanju pješaka i biciklista te o parkiranju.

Inače, Zrinski je trg zadovoljan odazivom i sudjelovanjem u dosadašnjim programima, rekao  je Dravi info pročelnik za društvene djelatnosti Darko Ledinski.

Mi smo zadovoljni jer smo ostvarili osnovnu svrhu. To znači da se jako puno ljudi, naših građana, dobrovoljno javilo za sudjelovanje u programima Klimatskog tjedna.

Glavni kreatori programa ovogodišnjeg Klimatskog tjedna su Lana Zlojutro i Bojan Solomun, podsjetio je Ledinski te posebno pohvalio odaziv djece i mladih.

Zapravo, ovo što radimo jest poticanje da što veći broj mladih našega grada aktivno sudjeluje. Vjerujem da je onda i nama starijima jasno koja je svrha i poruka koju želimo uputiti. Ta naša mladost, ta naša budućnost, će brinuti i o ovom gradu, i o ovoj zemlji i planeti i oni su nam jedina šansa. Zato nas čini zadovoljnima kad kreiraju ovakve sadržaje i programe kakve su kreirali u ovom tjednu, ali i u svim ostalim tjednima.

Recimo i da je za današnje popodne najavljeno pisanje eko poruka po asfaltu u dvorištu škole “Đuro Ester”, a Klimatskom tjednu se pridružilo i Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica koje u suradnji sa županijskom Gospodarskom komorom ima stručni skup na temu “Mitotoksini u hrani”. Plesni studio Jump danas pak provodi akciju “šalji dalje”.

Program Koprivničkog klimatskog tjedna možete pročitati ovdje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

Slušaj uživo
zatvori