Petak, 3. svibnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Upoznajte Ivanu – žonglericu vatrom i osvojite majice

Zahvaljujući Panovoj kampanji ‘Jedan od nas’ upoznali smo Ivanu Borošu. Ivana je definitivno osoba koja se može opisati kao “svakodnevni heroj”, dakle osoba koja svojim djelovanjem i ponašanjem oplemenjuje život svoga grada te Koprivnicu čini boljim i kvalitetnijim mjestom za život, a samim time i sjajan primjer osobe koja će drugima predočiti bit Panove kampanje.

Izuzetno je aktivna u lokalnom folklornom ansamblu te u programu Renesansnog festivala, gdje zajedno sa svojim dečkom i prijateljima priređuje prekrasne i uvijek atraktivne nastupe s vatrom te tako festivalu dodaje na zanimljivosti i kvaliteti.

Iako vještina žongliranja vatrenim predmetima nema svoj stručni naziv, radi se o izuzetnoj vještini koja privlači pozornost gledatelja, a na naše pitanje je li to opasno, Ivana nam je rekla: – Dosta je opasno zbog toga jer moraš razmišljati o koordinaciji pokreta i da ti vatrena kugla ne padne na glavu, da se ne opečeš i da slučajno ne baciš zapaljeni predmet u publiku.

Ivana Boroša. Snimio Marko Posavec.
Ivana Boroša. Snimio Marko Posavec.

Ivana nam je otkrila i kako je ispočetka žongliranje vatrom bilo zanimljivo gledati, a nakon isprobavanja shvatila je, kako kaže, da nema dvije lijeve ruke i da joj to dobro ide.

Upitali smo Ivanu jesu li se kada dogodile kakve nezgodne situacije, a ona nam je odgovorila kako se više puta opekla, no znalo se događati i da neki komadić zapaljenog predmeta pukne, međutim uvijek upozori publiku da se malo odmakne.

Ivana nam je otkrila kako je Renesansni festival zapravo bio početna točka gdje su prvi puta kao skupina mogli raditi s vatrom: – Međutim počeli smo se baviti time nakon posjeta jednom festivalu u Šibeniku gdje smo gledali kolegicu kako žonglira rekvizitima. Nakon toga smo se počeli zanimati za to i razmišljati na koji način bi to mogli uvesti u show s mušketirima i haramijama. Kasnije smo to proširili na daljnje članove. Prošle godine je naša točka bila predstavljena u punom sjaju. Mislim da su Koprivničanci prepoznali našu kvalitetu.

Ustupila Ivana Boroša.
Ustupila Ivana Boroša.

Folklorom se počela baviti sa sedam godina u KUD-u Koprivnica, a za to ju je zainteresirala susjeda: – Ona je bila članica i zajedno smo krenule u KUD, a ta ljubav se razvijala kroz godine. Doduše, prestala sam plesati zbog obaveza, ali sam aktivan član i dalje kroz svoje članstvo u Upravnom odboru.

Da je doista riječ o izuzetnoj osobi kojom se Koprivnica može ponositi, potvrdila nam je na kraju razgovora: – Pokušavam biti vedra osoba i uvijek pozitivna. Ima dana, naravno, kada stane čovjek na lijevu nogu, ali definitivno se trudim održavati svoj život u sklopu ovog grada jer puno mi znači Koprivnica, volim živjeti i kretati se među ljudima ovdje. Način da budeš član nekog društva poput Folklornog ansambla ili dio ekipe Renesansnog festivala mislim da svakom Koprivničancu puno znači jer može doprinijeti razvoju svoje zajednice i svojeg društva.

Ukoliko ste nakon ovog članka dobili želju da se i vi okušate u žongliranju s vatrom, Drava.info vam poklanja čak četiri kraljevske Pan majice u kojima će žongliranje sigurno biti lakše :)

A majice su osvojili:

Sara Zovko
Marija Sataić
Daniel Pandurić
Andreja Tasoti

Čestitamo! Majice možete preuzeti u redakciji Radio Drave, Domžalska 3 (West centar), Koprivnica.

 

zatvori