Subota, 27. travnja 2024.

Podravska naiva predstavljena u Ptuju, hrvatska lipa posađena u Europskom parku

Dugogodišnja suradnja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i Turističnog društva Ptuj nastavljena je otvorenjem dviju izložbi slika u galerijskom prostoru jednog trgovačkog centra u Ptuju.

U Sloveniji su izložene 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe-Adria – srce naive 2015. godine, uz tridesetak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Izložbu je otvorio zamjenik ptujskog gradonačelnika Gorazd Orešek, dok je izaslanstvo naše županije predvodio župan Darko Koren. Uz njega, na otvorenju su bili i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i dvadesetak slikara pod vodstvom predsjednika hlebinske udruge Zlatka Kolareka. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se najstariji hlebinski mužikaši.

Nakon otvorenja izložbe, podravsko-prigorsko izaslanstvo primio je i gradonačelnik Ptuja Miran Senčar, prilikom čega je zajedno sa županom Korenom istaknuo vrlo dobru suradnju na području kulture i turizma.

Potom su svi zajedno u Ptujskim termama prisustvovali svečanosti otvorenja obnovljene Aleje prijateljstva u kojoj su još davne 1975. godine zasađena sindikalna stabla, među kojima i jedno iz Koprivnice, a župan Koren i gradonačelnik Senčar na kraju su u Europskom parku zasadili hrvatsko stablo lipe.

zatvori